Eski Tesla çalışanları, şirket işten çıkarmalar hakkında önceden bildirimde bulunmadığı için federal yasayı ihlal eden bir "kitlesel işten çıkarma" kararı aldığını iddia ederek dava açtı.

Dava Teksas'ta, Haziran ayında Tesla'nın fabrikasından feshedildiğini söyleyen iki işçi tarafından açıldı. Davaya göre Nevada fabrikasında 500'den fazla çalışanın işine son verildi.

Davaya göre işçiler, şirketin İşçi Düzenleme ve Yeniden Eğitim Bildirim Yasası uyarınca 60 günlük bir bildirim süresi gerektiren toplu işten çıkarmalarla ilgili federal yasalara uymadığını iddia ediyor.

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki tüm eski Tesla çalışanları için önceden haber vermeksizin Mayıs veya Haziran aylarında işten çıkarılanlar için toplu dava statüsü istiyorlar.

"Tesla, çalışanlara işten çıkarmalarının derhal geçerli olacağını bildirdi" 

İşten çıkarma sayıları hakkında yorum yapmayan Tesla, davayla ilgili yorum taleplerine hemen yanıt vermedi.

Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek Medyada yapay zeka kullanımı: Haber üretip yayınlayabilecek

Dünyanın en zengin insanı olan Tesla CEO'su Elon Musk, bu ayın başlarında ekonomi hakkında "süper kötü bir his" olduğunu ve Reuters tarafından görülen bir e-postaya göre Tesla'nın personeli yaklaşık %10 oranında azaltması gerektiğini söyledi.

Reuters ile yapılan çevrimiçi gönderilere ve röportajlara göre, kendilerini Tesla çalışanı olarak tanımlayan 20'den fazla kişi, bu ay işten çıkarıldıklarını, serbest bırakıldıklarını veya pozisyonlarına son verildiklerini söyledi.

Musk davayı "önemsiz" olarak nitelendirdi

Katar Ekonomik Forumu'nda Musk, "Durumu olmayan bir önleyici davaya çok fazla bakmayalım" dedi.

"Önemsiz veya önemli, Tesla ile ilgili her şey çok fazla tıklama alıyor gibi görünüyor. Bahsettiğiniz davayı önemsiz kategorisine koyardım."

Dava, Teksas'ın Batı Bölgesi ABD Bölge Mahkemesi'nde açıldı.

Bu haberde kaynak ANews'tir.