THY, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ildeki afetzede öğrenciler için iş imkanını duyurdu. Kurumun resmi internet sitesindeki ilanda lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilere Anadolu istasyonlarında part-time çalışma imkanı sunulacağı belirtildi.

THY BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

THY'nin ilan şartlarında T.C. vatandaşı veya mavi kart sahibi olmak, 01.01.1997 ve sonrasında doğmuş olmak, en az 4 yıllık eğitim veren üniversitelerin herhangi bir bölümünde 3. ya da 4. sınıf öğrencisi olmak, 2024 yılında mezun olma ifadeleri yer alıyor.

Sağlık Bakanlığı'na mülakatsız 8 bin işçi alınacak! Sağlık Bakanlığı'na mülakatsız 8 bin işçi alınacak!

THY ÇALIŞMA ŞARTLARI NASIL OLACAK?

İş başvurusu olumlu sonuçlanan afetzede öğrenciler vardiyalı çalışma düzeninde THY ofislerinde haftanın en az 2 günü tam zamanlı olmak üzere haftada en fazla 30 saat çalışabilecek.

Adaylardan Adli Sicil ve Adli Sicil Arşiv Kaydı istenecek ayrıca İngilizce sınavına tabi tutularak başarılı olmaları istenecek.

THY BAŞVURU AYRINTILARI

THY'nin depremzede öğrenciler için açtığı iş ilanına 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanunu'na göre depremden etkilenen iller olarak kabul edilmiş bulunan Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Şanlıurfa ve Elâzığ illerinde kendisi ve/ya 1. dereceden yakını (anne, baba ya da kardeş) 'afetzede' olarak belirlenen adaylar, 11 ilin dışında okuyan ve 1. dereceden yakını (anne, baba ya da kardeş) 'afetzede' olarak belirlenen adaylar başvuruda bulunabilecek.