AK Parti’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde 33 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Bayrampaşa Belediyesi’nde 33 işçi işten çıkarıldı

31 Mart 2024 yerel seçim sonuçları il il açıklandı. Tokat'ta Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) aday olan Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kazandı. 

Eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu olan Yazıcıoğlu, yüzde 52 oy aldı. Bir önceki yerel seçimde AKP'nin adayı Eyüp Eroğlu, yüzde 48,8 oyla kazanmıştı.

MEHMET KEMAL YAZICIOĞLU KİMDİR?

Türkiye'nin "Süper Vali" olarak tanıdığı Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 1982 yılında doğdu.Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde eğitim aldı. İş insanı olarak faaliyet gösteren Yazıcıoğlu, 2024 yerel seçimlerinde MHP'den Tokat Belediye Başkan adayı oldu. Yazıcıoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

RECEP YAZICIOĞLU KİMDİR?

Recep Yazıcıoğlu, 2 Haziran 1948 yılında Trabzon, Köprübaşı'nda doğdu. Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli eski valisi olan Recep Yazıcıoğlu, kişiliği ve görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı nedeniyle, Süper Vali olarak anıldı.

Editör: Ali Çetin