Toplum Yararına Programlar kapsamında görev alan vatandaşlar, genellikle 9 aylık bir süre boyunca projelere dahil olmaktadır. Bu programın katılımcıları, belirli bir süreyle istihdam edildikten sonra 3 aylık bir bekleme süresini takiben tekrar programa katılma hakkına sahiptirler. Ancak toplamda 24 ayı geçmeyen bir süre içinde bu programa katılma hakkına sahip olabilirler.

TYP nedir, hangi durumlarda uygulanır? Toplum Yararına Programlar katılım  şartları nelerdir?

TYP'nin amacı nedir?

İşsizlerin geçici süreliğine istihdam edilmesini sağlayarak işgücü piyasasına kazandırmak, işsizlerin mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek, toplumun ihtiyaç duyduğu alanlarda kamu yararı sağlamak.

TYP Hangi Durumlarda Uygulanır?

TYP, her zaman uygulamada olan bir program değildir. Yalnızca afet, salgın, acil durumlar, sosyal kriz ve diğer mücbir sebeplerin olduğu dönemlerde uygulanır.

WhatsApp Image 2024-02-14 at 17.34.44

HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Kadro istiyorlar

Toplum Yararına Programlar, işsizlik dönemlerinde geçici bir çözüm sunsa da, program süresince görev alan çalışanların istihdam güvencesi ve daha uzun vadeli kariyer planlamaları yapabilmeleri için düzenlemeler beklemektedirler. TYP işçileri, işe girdikleri süre boyunca kadrolu çalışma arkadaşlarıyla aynı işi yaptıklarını ve çalışma şartlarında süreklilik ve kadrolu olmak istediklerini belirtiyorlar. 

Editör: Zeynep Peksoy