Toplum Yararına Programlar kapsamında görev alan vatandaşlar, genellikle 9 aylık bir süre boyunca projelere dahil olmaktadır. Bu programın katılımcıları, belirli bir süreyle istihdam edildikten sonra 3 aylık bir bekleme süresini takiben tekrar programa katılma hakkına sahiptirler. Ancak toplamda 24 ayı geçmeyen bir süre içinde bu programa katılma hakkına sahip olabilirler.

İŞKUR TYP personel alımı başladı mı, ne zaman başlıyor? 2022 İŞKUR TYP MEB  60 bin temizlik görevlisi ve güvenlik alım ilanı bekleniyor! -

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

TYP Hangi Durumlarda Uygulanır?

TYP, her zaman uygulamada olan bir program değildir. Yalnızca afet, salgın, acil durumlar, sosyal kriz ve diğer mücbir sebeplerin olduğu dönemlerde uygulanır.

Kadrolu olmak istiyorlar

Toplum Yararına Programlar, işsizlik dönemlerinde geçici bir çözüm sunsa da, program süresince görev alan çalışanların istihdam güvencesi ve daha uzun vadeli kariyer planlamaları yapabilmeleri için düzenlemeler beklemektedirler. TYP işçileri, işe girdikleri süre boyunca kadrolu çalışma arkadaşlarıyla aynı işi yaptıklarını ve çalışma şartlarında süreklilik ve kadrolu olmak istediklerini belirtiyorlar.

Editör: Zeynep Peksoy