Torba yasa, birden fazla kanunun tek bir yasa çatısı altında toplanması amacıyla hazırlanan ve farklı alanlardaki düzenlemeleri içeren yasalardır. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, torba yasa çalışmalarının sürdüğünü ve Temmuz ayında Meclis'e sunulacağını belirtmiştir. Ancak, içeriğine ilişkin kesin bilgiler henüz kamuoyu ile paylaşılmamıştır.

Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor Hastane Bilgi İşlem Personelleri kadro sözünün tutulmasını bekliyor

TORBA YASASINDA MESLEK KODU MAĞDURLARI YER ALACAK MI?

Meslek kodu mağdurları olarak adlandırılan işçilerin talepleri ve mağduriyetleri önemli bir konudur. Bu konunun torba yasasında yer alması, işçilerin sorunlarının çözümüne yönelik adımların atılması açısından büyük bir önem taşımaktadır.

Ancak, torba yasasının içeriğinin ne olacağı ve hangi konuların yer alacağı konusunda resmi açıklamalar yapılmadığından, meslek kodu mağdurlarının durumunun torba yasasıyla çözülüp çözülmeyeceği hakkında kesin bir bilgi vermek mümkün değildir.

MESLEK KODU MAĞDURLARI KİMDİR?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı daha önce birkaç kez kurumlara meslek kodlarının, yapılan işe göre güncellenmesi yönünde yazı göndermesine rağmen kurumlar meslek kodlarını düzeltmedi. Kurumların hatalı uygulamalarından dolayı mağdur edildiler. Bu durum işçi ve ailelerini olumsuz yönde etkileyerek büyük bir mağduriyet yaşatmaktadır,