Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

14 Mayıs'ta yapılacak seçimlerden önce TBMM'de yasalaşması beklenen konular arasında staj ve çıraklık mağdurları var. 

EYT'de kapsam dışı kalan, okul yıllarındaki fiili çalışmaları sebebiyle kendilerine sigorta kartları verilen staj ve çrıaklık sigorta mağdurları da staj girişlerinin SSK başlangıcı sayılmasını talep ediyor. Çıkması beklenen torba yasasında bu beklentilerini karşılayacak bir düzenleme bekliyor. 

2. TORBA YASA İLE STAJ SORUNU ORTADAN KALKACAK MI?

Kademeli prim sistemi, kısmi emeklilik ve staj ve çıraklık mağduriyeti de dahil olmak üzere EYT düzenlemesinin içerisinde yer alan çok sayıda problemin Meclis'e gelecek 2. torba yasa ile çözüleceği iddia edilmekte.

Staj ve çıraklık mağduriyetinin 2. torba yasasına dahil edileceği konuşulurken Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal  başta olmak üzere, Ankara kulisleri ile sıcak temaslar kuran çok sayıda uzman, seçimden önce yaşanılan mağduriyetin çözüme kavuşacağını belirtti.  

BAKAN BİLGİN’DEN ‘STAJ MAĞDURU’ YORUMU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında ‘staj mağdurları’ kavramının doğru olmadığını ve prim yatırılmadan emekli olunmayacağının altını çizerek, “Staj mağduru diye bir kavram doğru değil. Primini yatırmamış kişiler primini yatırmadan emekli olabilir mi, patronları kim? Kendi adlarına sigorta primi yatıracak olan ismi bize bildirsinler, onları tespit edelim, primlerini yatırsınlar. Siz kendi iş verenlerinize sorun, staj için gelen çocuklar için prim yatırırsanız staja alır mısınız. Staj bir eğitimdir, bu durumu siz de yaşamışsınızdır. Kavramları doğru kullanın” demişti.