"Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz " diyerek kadro talep eden uzman çavuşlar geleceklerini garanti altına alınmasını bekliyor. 

Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil Bakan Işıkhan’dan 1 Mayıs açıklaması: Bu eylemlere sıcak bakmamız mümkün değil

TAKVİM BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin, ''Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı." dedi. 

ÖZLÜK HAKLARINA ÖZEL DÜZENLEME

Teklifte ayrıca gazi, şehit yakınlarına yönelik de yeni düzenlemelerin yer alması bekleniyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" demişti.