Perşembe günkü bir rapora göre, Pyongyang'ın son balistik füze testlerinin artması üzerine, eski ABD Başkanı Donald Trump, çalışanlarına Beyaz Saray'dan ayrıldığından beri Kuzey Kore'nin münzevi lideri Kim Jong Un ile temas halinde kaldığını söyledi. uluslararası gerilimler

New York Times muhabiri Maggie Haberman CNN'e verdiği demeçte, "Bildiğimiz gibi, bu ilişkiye takıntısı vardı" dedi. Vahiy, yakında çıkacak olan Trump hakkındaki kitabı "The Confidence Man"de yer alıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan Reisi'nin helikopter kazasına ilişkin açıklama

Trump, 2018'de ünlü bir şekilde, mektup alışverişinden sonra Kim ve kendisinin "aşık olduğunu" ilan etti, ancak Kuzey Kore lideriyle Kore Yarımadası'nı nükleer silahlardan arındırmayı amaçlayan iki görüşme, ülkenin füze denemelerini ve sert söylemlerini durdurmayı başaramadı.

Trump'ın görüştüğü tek lider

Haberman, Trump'ın iddialarının doğrulanamayacağını ve doğru olmayabileceğini söyledi. Ve şunları ekledi:

"Söylediği ve gerçekte olan her zaman uyum içinde olmuyor, ancak insanlara Kim Jong Un ile bir tür yazışma veya tartışma sürdürdüğünü söylüyor" 

Trump'ın temas halinde olduğunu söylediği tek yabancı lider olduğunu da sözlerine ekledi.

Washington Post'un bildirdiğine göre, Kim ile yazışmalar, Ulusal Arşivlerin geçen ay Trump'ın Florida'daki konutundan aldığını söylediği 15 kutudaki başkanlık kayıtları arasındaydı.

Pyongyang'ın artan füze testleri göz önüne alındığında, Kim ile bir takas eski bir cumhurbaşkanı için alışılmadık olurdu. Kuzey Kore Salı günü, dünyada nükleer silah ve gelişmiş füzeler çıkaran az sayıdaki ülkeden biri ve füze denemeleriyle "dünyayı sallayarak" ABD'ye karşı duran tek ülke olmakla övündü.

Trump'ın bir temsilcisi hemen bir yorum talebi göndermedi.

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.