Saat 16.28'de Tunceli Pülümür'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. Çevre ilçelerden de hissedilen deprem öncesinde Prof. Dr. Naci Görür'ün yaptığı uyarı akıllara geldi.

Görür olası bir deprem için Erzincan-Bingöl-Karlıova bölgesini işaret ederek “Bu fay eğer deprem üretirse 7,4’e kadar deprem çıkabilir. Bu fay Tunceli’ye fazla uzak değil. Tunceli’ye yakın Tunceli hemen bu fayın güneyinde.” ifadelerini kullanmıştı.

Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti Trabzon'da dolmuş şoförleri, servis kiralayan üniversite öğrencilerini darbetti

Görür, 4.2'lik deprem sonrası yeni bir açıklamada bulundu.

Görür, X hesabından haritalı bir paylaşım yaparak “Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. DEPREM DİRENÇLİ KENTLER İSTİYORUZ, sevgiyle” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi