TÜPRAŞ işçileri ile Koç Holding arasında süren toplu sözleşme sürecinde yasal sürenin sonu yaklaştıkça işçilerin hakları için mücadelesi de kararlılıkla devam ediyor. İşçiler “Gerekirse radikal kararlar almaktan geri durmayız, bunun sorumlusu da Koç Holding olacaktır” diyor.

"SORUMLUSU KOÇ HOLDİNG OLUR"

Akaryakıt satışlarının kesilmesiyle sorunlar yaşanacağını ve bunun sorumusunun da Koç Holding olduğunu belirten Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Ahmet Oktay, yöneticilerin sabit kararını eleştirdi. 

"RAFİNERİDE AKARYAKIT SATIŞINI DURDURMA EYLEMİ YAPARIZ"

HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı HBSY-DER Kocaeli'nde 1 Mayıs kutlamalarına katıldı

Ahmet Oktay, TÜPRAŞ yöneticisinin masaya anlaşma niyetiyle gelmemesi durumunda eylemlerinin radikalleşeceğini dile getirdi. Oktay rafineride akaryakıt satışını durdurma eylemlerine başlayabileceklerini söyledi.

Oktay, “Ara bulucu raporunu hazırlar bakanlığa gönderir. Bakanlığın tebliği bize ulaştıktan sonra yasa gereği bir hafta içerisinde başvurmak zorundayız. Eğer bu işin sonunda bu ağır bedeli bize ödettireceklerse bu tutum ve davranışları bu şekilde devam ettikleri sürece burada iş barışı olmaz, satış da olmaz. Satışı kestiğimiz zaman 48 saat sonra bu rafineriler durur. Bu riski göze alıyorlarsa hodri meydan. Dört rafineri işçilerinin bu ülkeye koydukları katkıyı, lojistik önemini biliyorsunuz, eğer bunun durmasını istiyorlarsa bizler bedel ödemeye hazırız ama kendileri bizlerin ödediği bedelin daha fazlasını öderler. Bizler akaryakıt satışını durdurma kararı almak durumunda kalırsak, alırız. Hep beraber pazartesiden itibaren bu kararı alacağız ve hayata geçireceğiz” dedi.

Editör: TE Bilişim