Türk futbolunun en değerli isimlerinden efsane forvet Tanju Çolak, Haber Global'de yaptığı açıklamalarda bulundu. Buket Aydın'ın sorularını yanıtlayan eski futbolcu, Galatasaray, Fenerbahçe, TFF Başkanlığı, Rıdvan Dilmen ve Fatih Terim hakkında çarpıcı ifadelere yer verdi.

"Bence TFF Başkanı Rıdvan Dilmen olmalı"

Tanju Çolak, yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: "Bence TFF Başkanı Rıdvan Dilmen olmalı. Son 3-4 senedir, futbola yön veren, istediğini oraya koyan, istediğini alan bir kardeşimizdir Rıdvan. Ha gölge başkan, ha içeride... Bence içeride olması daha doğru olur. Futbolu bilen biri. Geçmişe baktığımızda federasyon başkanı olmuş hiçbir futbolcu yok. Rıdvan olursa, bir ilki başarır."

"Her şeyin Rıdvan'dan geçtiği biliniyor"

"Rıdvan futbolla alakalı her şeye karışır. Futbolu çok seviyor. Türkiye'deki menajerler dahil, aklınıza kim geliyorsa her şeyin Rıdvan'dan geçtiği biliniyor. Bravo, adam güçlü. Lafını da dinletiyor."

"Kimseden iş istemedim ama benden istenildi mi, soru işareti..."

"Ben Rıdvan ile 17 yaşından beri beraberim. Annesini mezara koyarken de yanında oldum veya sakatlığında Amerka'dayken. En iyi günündeyken de... Hayatımız beraber geçmiş, Milli maçlar oynamışız. Benim en doğal hakkım Rıdvan'a ulaşabilmek. Ben şimdiye kadar kimseden ne bir iş, ne bir aş istemem. Ama benden istenildi mi, o soru işareti..."

"Nihat Bey kendisi bıraktıysa bir sorun var"

"Federasyon ile hiç ilgilenmiyorum. Çünkü Federasyon Sayın Cumhurbaşkanım'ın düşüncesiyle oluyor. Orada kimi arzu ediyorsa, böyle bir Federasyonumuz var. Nihat Bey kendisi bıraktıysa bir sorun var. Çünkü Cumhurbaşkanı'nın en yakını. Bir sıkıntılar var ki bunları çözemediği için bırakmak zorunda kaldı."

"Bir şey biliyorsan Ferhat Bey, çık konuş"

"Bir kaos var. Hakemleri görüyorsunuz. Birisi çıktı, 13 hakemi bir günde kadro dışı bıraktı. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. 7 hafta kalmış nasıl bekleyemiyorsun. Bir şey biliyorsan Ferhat Bey, çık konuş. Elimde şu tape var, bu tape var konuşması lazım. Kimse öne çıkmıyordu, kimse bir şey söyleyemiyordu, ben çıktım delikanlı gibi yaptım dedi. Ama 3 hafta sonra kendisi gitti."

"Fenerbahçe'de aldığım parayı çok gördüler"

Fenerbahçe döneminden bahseden Tanju Çolak şöyle konuştu: "Kabullenemedim. Aldığım parayı çok gördüler. Ama ben bir anda gelmedim. Galatasaray'dan geliyorum. Galatasaray'dan geldiğim için de Fenerbahçe bana güzel rakam teklif etti. Kulüp içindeki futbolcular ayağa kalktılar. Forma dalaşı oldu. Mutlu oldum mu, çok değil."

"Amacım aynı zararı ona vermek"

"Galatasaray'dan gitmişim. Ya 4 ya da 5. hafta. Gol atmam lazım, atamıyorum. Antrenmanda arkadaşın biri tabanını bana geçirdi. Benim kaval kemiğim soyuldu. 10 dk dışarıda buz yaptım. Gelip, hiçbir şey demedi. 10 dk sonra ben de kalktım o arkadaşın etrafında dolaşıyorum. Amacım aynı zararı ona vermek. 10. dk sonunda arkadan ona tekmeyi indirdim."

"Hayırdır Aykut abi, bu hareketler nedir dedim"

"Sonra baktım gol kralımız karşıdan geliyor. Hayırdır Aykut abi, bu hareketler nedir dedim, intikam mı alacaksın? Hadi gelin soyunma odasına hepiniz dedim. İçeri girene kadar rahmetli Metin Aşık'ı çağırmışlar. Başkan beni ve ayağıma tekme atan Oğuz'u çağırdı."

"Oradaki grup çok güçlüydü"

"Başkanım ben mutsuzum, bırakın gideyim dedim. Beni kabullenemediler, pas vermiyorlar, gol atamıyorum. Oradaki grup çok güçlü bir gruptu. İstediğini içine alıyor, istediğini dışarıda bırakıyordu. Ben dışarıda bırakılanlardandım. Bizim o seviyedeki soğuk arkadaşlığımız devam ediyor."

"Şenol Güneş'in, Fatih Terim'in hangi hocayı çıkardığını gördün?"

Çolak, Fatih Terim hakkında ise şu ifadeleri kullandı: "Fatih Terim bana göre Türkiye'nin en iyi teknik direktörü. O, bir idol ama bırakması gerekiyor artık. Şenol Güneş'in, Fatih Terim'in hangi teknik direktörü çıkardığını gördün? Çıkarmıyorlar, izin vermiyorlar. Yeni nesillere ihtiyaç var, teknolojiyi bilen."

"Fatih Terim ile aram çok iyi değil"

"Fatih Terim ile aram çok iyi değil. Ben teknik direktörlük sertifikamı aldım, Terim'e mektup yazdım. Ret geldi. Bir ay yanında staj yapayım dedim, kabul etmedi. Baktım beni istemiyor, Ünal Karaman Ümit Milli'ye geçti ben de rahmetli Cemal Aydın'ı aradım ve bir hafta içinde takımın hocası oldum."

"Bu sevgi, Fatih Hoca'yı rahatsız eder"

"Gündüz Tekin Onay ile camiinin yanından geçiyoruz, herkes beni selamlıyor. Şaşırıyor, Gündüz ağabey. Otobüs geldi yanımızda durdu, kralım dedi, yollar sana açık. Biz hocamla geçtik bankaya geldik. 3 dakikada çözdüm. 'Oğlum bu nasıl bir sevgi? Oğlum, senin buradaki ömrün en fazla 2 ay. Bu sevgi, Fatih Hoca'yı rahatsız eder' dedi."

"Terim 'ayıp ettin, benden habersiz geldin' dedi"

"Terim beni çağırdı, 'ayıp ettin, benden habersiz geldin' dedi. Nereye gitsen mektup yazdım. Ben de senden bir şey öğrenemeyecek miyim, dedim. Olmaz böyle, dedi, surat astı. Ben gereğini yaparım, dedim. Dilekçe yazdım. Manisa'da oynanacak maça gitmek istiyorum diye, cevap ret. Antep'e gitmek istedim, ret. Üçüncü kez de istedim, ret.

Hull City'de Ozan Tufan fırtınası Hull City'de Ozan Tufan fırtınası

Fatih Terim (@fatihterim) | Twitter

"Oturdum, ağladım"

"Oturdum, benim yerime var olan Ünal Karaman'ın 41 milyar maaş aldığı yerde ben 9 milyar aldım. Ünal Karaman 41 milyar alıyor Ümit Milli'ye gidiyor, ben 9 milyar. Parayı da dert etmiyorum ama bir şeyler öğrenmek suç mu?"

"Galatasaray başarısızca sebebi Fatih Terim'dir"

"Fatih Terim, Galatasaray Başkanı olursa ben Galatasaray'ı bırakırım. Bizi çok güzel temsil etti. Çok güzel başarıları oldu ama artık yeter. Artık onun çocuklarıyla torunlarıyla vakit geçirmesi gerekiyor. Bugün Galatasaray başarısızca sebebi Fatih Terim'dir."