5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor! 5000 ve kısmi emeklilik mağdurları talep değil haklarını istiyor!

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Görüşme sonrası basın mensuplarına konuşan Atalay, Çok güzel bir görüşme yaptıklarını ifade ederek Erdoğan'ın çalışma yaptıklarını belirttiğini ve her şeyin farkında olduğunu söylediğini aktardı. 

"ALIM GÜCÜNÜ KAYBETTİ İNSANLAR"

Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmenin ayrıntılarını aktararak Cumhurbaşkanı ile işçilerin yanı sıra emekliler ve EYT'liler hakkında da konuştuklarını belirtti.

Atalay'ın görüşme sonrası konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Biz aralık ayı dışında hiç toplanmadık. Şartlar öyle bir hale geldi ki alım gücünü kaybetti insanlar. İşsizler, emekliler var. İnsanların kayıpları var.

İnşallah önümüzdeki günlerde kamuoyuna müspet bir haber verirler. Çalışma Bakanı bizi davet edecek, biz hazırız. İşveren de gelir diye düşünüyorum.

İşverenler, asgari ücretin artmasını istemiyor. Artışı devlet karşılasın istiyorlar."

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZDA ZAM YAPILACAK MI?

Ekonomideki kötü gidişattan en çok etkilenen kesim olarak bilinen asgari ücretlinin gözü kulağı maaşına gelecek zamda. TÜİK'in tartışmalı enflasyon verileri bir kenarda dururken hayat pahalılığı günden güne daha da artarak dar gelirlileri zora sokuyor.

Türkiye'de çalışan kesim içinde en fazla orana sahip olan asgari ücretliler şu an net 4.253 lira 40 kuruş olan maaşlarının yetersizliğini yakından görüyor. Hükümet kanadından temmuz ayı için her kesimin rahatlatılacağına dair açıklamalardan umutlananlar asgari ücrete de zam beklentisi içine girdi.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ın, asgari ücrete zam beklentisinin arttığı bir dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesi heyecan uyandırdı.