Kamuda çalışan 200 bin işçinin heyecanla beklediği zam görüşmeleri için bugüne kadar toplu sözleşme masasına oturmayan yetkililere Türk-İş Başkanı Ergün Atalay'dan ‘grev’ uyarısı geldi.

Sözcü'nün haberine göre; Türk-İş Başkanı Atalay, kamu işyerlerinde devam eden toplu iş sözleşmeleri için muhatap bulamadıklarını söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: 19 Mayıs tarihi sizler için bir ilham kaynağı olmuştur Cumhurbaşkanı Erdoğan gençlerle buluştu: 19 Mayıs tarihi sizler için bir ilham kaynağı olmuştur

"TEKLİF GELMEDİ"

Kamu kurumlarında örgütlü sendikaların yılbaşı itibariyle görüşmeye başladıklarını ve her birinin zam ve sosyal hakalara dair taleplerini belirttiklerini söyleyen Atalay, buna karşılık kamudan bugüne kadar hiçbir karşı teklif gelmediğini bildirdi.

"HEMEN GREVİ KARARI ALIN"

İktidara “Benim sözleşmemi bitirin arkadaş! Neyi bekliyorsunuz?” diyen Atalay, “Sendikalarımıza, kimin günü dolduysa, hiç uzatmayın hemen grev kararı alın diyeceğim. Başka çare görünmüyor” şeklinde konuştu. 

Aileleriyle birlikte 1 milyona yakın insanın yeni zamları beklediğine işaret eden Atalay, iktidarın masanın kurulması için temmuz ayını işaret ettiğini, ancak işçilerin seçimlerden önce zammın netleşmesini beklediğini söyledi.

Editör: TE Bilişim