Son zamanlarda gündemimizde daha fazla var olan kuraklık, dünyayı etkisi altına almış durumda. Yeteri yağışı alamayan göller ve tarım arazilerinde oluşan kıtlık da durumun ciddiyetini gözler önüne seriyor.

Yapılan yanlış tarım politikaları, aşırı sulama, doğal yaşamın tahrip edilmesi, bilinçsiz su tüketimi, ormanlara ve doğaya yapılan müdaheler kuraklığı etkileyen faktörlerden bazıları..

Kuraklık Artık Türkiye'de!

Hızla ülke topraklarını ve su kaynaklarını etkileyen kuraklık dolayısıyla köylüler de tedirgin. Yapılan araştırmalara göre ülkenin neredeyse yarısı olağanüstü kurak. Türkiye, kuraklığın son aşaması olan sosyo-ekonomik kuraklığa erişme evresinde. İlerleyen tarihlerde bu tehlikenin etkisinin daha büyük bir alana yayılması bekleniyor.

Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede gelecek yıl yüzde 20'nin altını hedefliyoruz Cevdet Yılmaz: Enflasyonla mücadelede gelecek yıl yüzde 20'nin altını hedefliyoruz

İşte Türkiye'de kurumaya yüz tutmuş göller:

Karataş Gölü, Burdur Gölü, Akgöl, Işıklı Göl, Eber Gölü, Akşehir Gölü ve Meke Krater Gölü

Bölge halkı da göl çevresinde yaşayan göçebe kuşların ve  balıkların yaşam alanlarının yok olmasından dolayı üzgün olduklarını belirtti. Yetkilileri ve tüm insanlığı acilen tedbir almaya davet ettiler.