CHP, "Türkiye Tek Yürek" kampanyasında toplanan bağış miktarının ve bu bağışların kullanıldığı yerlerin araştırılması amacıyla verdiği Meclis Araştırma önergesinin TBMM Genel Kurulu'nun bugünkü birleşiminde görüşülmesini önerdi.

Öneride önce AK Parti ve MHP milletvekilleri ret oyu kullandı. Başkanlık Divanı'nda anlaşmazlık üzerinde oylama elektronik yapıldı. Elektronik yapılan uygulamada öneri reddedildi.  

Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz Özel: Belediyelerde ‘mor bayrak’ uygulamasını hayata geçireceğiz

"ÖNCEKİ BAĞIŞLARIN DURUMU NEDENİYLE ENDİŞELİYİZ"

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan; “Şubat ayında ülkemiz büyük bir deprem felaketi yaşadı. Bu deprem felaketi yalnızca depremin hissedildiği illerde değil 81 ilde 86 milyon yurttaşımızda derin yaralar açtı. Bu zor günlerde millet, hükümetin açığını kapattı. Bu zor günlerde millet, hükümeti enkaz altından çıkarmaya çalıştı.

Devleti, hükümet değil milletin ta kendisi yönetti bugünlerde. İktidarın aklına yine elini, milletin cebine atmak geldi. Yine bir kampanya başlattı; ‘Türkiye Tek Yürek.’ Zor günlerde böyle kampanyalar olabilir. Milletin dayanışması için önemlidir. Ancak 1999 Depremi’nden sonra getirilen özel iletişim vergisinin sizin döneminizde kalıcılaştırılması, toplanılan 84 milyar TL’nin deprem dışında her şeye harcanması, 15 Temmuz’dan sonra toplanan 310 milyon TL paranın iç edilmesi, Beşiktaş Saldırısından sonra toplanan 52 milyon TL paranın yok edilmesi bizi bu meseleyle ilgili endişelere gark etti” sözleriyle iktidarı eleştirdi.