Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"ne açıklamalarda bulundu.

Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü!  Yaralılar var Bitlis'te yolcu otobüsü dereye düştü! Yaralılar var

Konuşmasına, "Bu gurur gününüzde mezuniyet sevincinizi sizlerle paylaşmaktan bahtiyarlık duyuyorum" cümleleriyle başlayan Erdoğan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve ekibine böyle bir buluşmaya aracı olduğu için teşekkür etti.

Erdoğan, 108. Dönem Kaymakamlık Kursu'nu başarıyla tamamlayan 12'si kadın 99 gencin kura töreninin gerçekleştirileceğini belirterek, yeni kaymakamlara görev yerlerinde ve tüm meslek hayatlarında muvaffakiyet diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk başta olmak üzere görev başında şehit edilen tüm idarecileri rahmetle andı. Erdoğan, "Siz genç kaymakamlarımızın, şehitlerimizin emanetini, ona en küçük bir gölge düşürmeden şanla, şerefle taşıyacağınıza yürekten inanıyorum." dedi.

Ataların,"Sabır acıdır ama meyvesi tatlıdır" sözünü hatırlatan Erdoğan, bugün bu sözün hikmetine bir kez daha şahit olunduğunu söyledi.

Erdoğan, "Toplam 39 ay süren adaylık maratonunu, alnınızın akıyla tamamlamanın haklı gururunu yaşıyorsunuz. Bu 39 aylık zaman zarfında mevzuat bilgisinden tecrübe paylaşımına, çalışma ziyaretlerinden inceleme gezilerine kadar her alanda kendinizi yetiştirdiniz. Yurt dışındaki 8 aylık eğitiminizle yabancı dil becerilerinizi geliştirirken deprem bölgesinde geçirdiğiniz 3 ay boyunca da afet yönetimini sahada bizzat müşahede ettiniz. Teftiş ve bakanlık merkez stajlarıyla mülki idare amirliğinin çeşitli yönlerini görme, anlama, takip etme fırsatı buldunuz." cümlelerini kullandı.