Binlerce kişi taşerona kadronun ne zaman verileceğini merak ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 90 bin taşeron işçinin kadroya alınmasıyla ilgili açıklama yapmış olsa da yeni bir gelişme yaşanmaması, taşeron işçilerin tepkisine neden olmuştur.

TÜRK-İŞ Başkanı Atalay da taşeronlarla ilgili çözüm bulunması gerektiğini vurgulayarak, hükümetin taşeron konusunu gündemden kaldırmaları gerektiğini ifade etmiştir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Bilgin ise daha önce yaptığı açıklamada, kasım ayında ya da daha erken bir tarihte 90 bin taşeron işçinin kadroya alınacağını belirtmiştir. Ancak şu an için geçici işçilerle ilgili sorunların olduğunu ve çalışmaların devam ettiğini dile getirmiştir.

Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı Gönül Boran Özüpak’tan ‘yeni mücadele’ mesajı

Taşeron işçiler, kadroya alınmadaki gecikmeye tepki göstererek sosyal medya aracılığıyla seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Yıllarca çalışmalarına rağmen hala kadroya alınmayan işçiler, yaşadıkları mağduriyetin son bulmasını talep ediyorlar.

Ayrıca, geçici işçilerin kadroya alınması için işkur aracılığıyla yapılan geçici işçi alımları TYP (Toplum Yararına Program) olarak adlandırılmaktadır. Bu durumda çalışan işçiler, iş bitiminde işsiz kalmakta ve kıdem tazminatı gibi haklardan yararlanamamaktadır. TYP'liler de kadroya alınmayı ve mağduriyetlerinin giderilmesini talep etmektedirler.