HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı! HAK-İŞ, Doğu Karadeniz'de 1 Mayıs'ı kutladı!

Toplum Yararına Projeler (TYP) kapsamında İŞKUR adına kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanların kadro için meraklı bekleyişi sürerken konuyla ilgili yapılacak her açıklama büyük önem taşıyor.

TYP'lilerin kısa süreli çalışma süresi için de olsa bir iş sahibi olup ailelerinin geçimlerini sağlamaları onları mutlu ederken iş süresinin bitmesiyle devamlı işsizlikle burun buruna yaşamaları stres nedeni oluyor.

Taşerona kadro süreci içinde kendilerinin de kadroya geçmesini bekleyen TYP'liler hükümetin nasıl bir çalışma yapacağını merakla bekliyor.

MECLİS'TE TYP'Lİ ÇALIŞMASI OLACAK MI?

1 Ekim itibariyle açılan Meclis'in gündemindeki yoğunluk dikkat çekerken taşerona kadro düzenlemesinin 2024'e sarkıp sarkmayacağı netlik kazanmadı. Emekli maaşlarına zam düzenlemesinin yıl bitmeden gerçekleşmesi umut edilirken TYP'lilerin sorunları da çözüm bekliyor.

TYP'LİLERDEN SÜREKLİ ÇALIŞMA TALEBİ

Yıl içinde belli bir dönem için kamu kurumları bünyesinde görev alan ancak sonra yşine işsizlikle karşılaşan TYP'liler, işlerinde süreklilik isterken kadro talebinde bulunuyor. Pek çok kez konuyu sosyal medyada gündeme getiren emekçiler, hükümetin nasıl bir yol izleyeceğini, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konu hakkında ne söyleceğini merakla bekliyor.