Uzun süren mücadelenin ardından EYT ve sözleşmeliye kadro düzenlemelerinin çözüleceğinin açıklandı. Sayıları on binleri bulan, işsizliğin yoğun olduğu zamanlarda işsizlerin doğrudan ya da yüklenici yoluyla belirli süre ile istihdam edilmesini sağlayan Toplum Yararına Programlar ( TYP ) hem işsizler için geçici bir iş kapısı olmuşken hem de işverenler açısından destek iş gücü oluşturan TYP işçileri de kadroya geçip geçmeyeceklerini merak etmeye başladı. TYP programına kabul edilmelerinin ardından 9 ay boyunca görev alan TYP işçileri çalışmalarına kadroya geçerek devam etmek istiyorlar.

Toplum yararına çalışanların kadroya alınıp alınmayacağı konusu henüz belirsizliğini korusa da TYP işçileri Twitter ve sosyal medya platformları üzerinden etkinlikler düzenleyerek seslerini duyurmaya çalışıyor. 

Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması! Belediye İştiraki ve Taşerona kadro talebiyle basın açıklaması!

Taşeron ve belediye şirket işçilerine dair kadro açıklamasında bulunan Bakan Bilgin, TYP işçilerinin kadro konusuna olumsuz cevap verdi.

Torba yasasında TYP işçilerinin kadrolaşması bulunmuyor.