Kamu kurum ve kuruluşlarında devlet dairelerinde kadrosuz olarak istihdam ettirilen ve saate bağlı olarak ücret alan öğretmenler için sendikalardan art arda destek gelmeye devam ediyor. Daha önce veilen kanun tekliflerine çoğunluk parti tarafından olumlu yanıt gelmezken ücretli öğretmenlerden de tepki gecikmedi. 

Ücretli öğretmenler için ek derse % 25 zam - Son Dakika Haberler

CHP'DEN ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE DESTEK

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, Meclis'te yaptığı konuşmalarda ücretli öğretmenlerin kadrosuz olarak istihdam ettirilmesine tepki göstedi. Öğretmenlerin aldığı maaşa tepki gösteren Ertuğrul, Asgari ücret bile alamayan ücretli öğretmenler, özel okul çalışanları mağduriyetlerinin giderilmesini istiyor! Ücretli öğretmenlerin ve özel okul çalışanlarının mağduriyetleri karşılanmalıdır!'' şeklinde açıklama yaptı. 
Öğretmen maaşları nereden nereye geldi

AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı AK Parti’den CHP’ye geçen Üsküdar Belediyesi’nde 71 işçi işten çıkarıldı

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERE MÜJDE Mİ GELİYOR!

Eğitim sektöründe yapılacak köklü değişiklikler arasında ücretli öğretmenlerin de yer alması bekleniyor. Beş yılını kamuda ücretli öğretmen olarak geçiren çalışanlar gözünü bakanlığın yapacağı açıklamaya çevirdi. Asgari ücretin altında maaş alan öğretmenler ve 50 gününü dolduran öğretmenlere kadro verilecek mi?

Ücretli öğretmenlik kanayan yara! haberi. Son Dakika Ağrı, Güncel haber  başlıkları ve gelişmeler - Ağrı Hürses

Öğretmenler, Kadrolu, sözleşmeli ve ücretli öğretmenlik gibi farklı kategorilerde çalışan öğretmenler aldıklaı maaşa tepki gösterdi. 2024 itibarıyla, 5 yılını dolduran ücretli öğretmenlere 2024 yılı için kadro yolunun açılması beklenirken öğretmenler yaşanılan haksızlıkların giderilmesini beklemeye başladı. 

İlan ile öğretmen aranıyor

540 GÜN ÜCRETLİ ÇALIŞAN ÖĞRETMENLER KADROYA GEÇEBİLECEK Mİ?

Ücretli öğretmenlerin kadroya geçmesi için, 540 gün sigorta primi doldurulmuş ve KPSS taban puanından yüksek almaları gerekiyor. Daha önce, aranan şartları dolduran öğretmenler kadroya geçerken 2024 yılı için beklentiler artmaya başladı.