Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden 'ücretli öğretmenler' sorunu büyümeye devam ediyor.

Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olmaya tepki gösteriyor.

Ücretli öğretmenler, öğretmenl onuruna yaraşır bir statü talep ettiklerini dile getiriyor.

ÖSYM açıkladı! 18 Mayıs'ta iki sınav yapılacak ÖSYM açıkladı! 18 Mayıs'ta iki sınav yapılacak

STATÜ TALEP EDİYORLAR

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler, #ÖmkdanÜcretliÖğrtmneStatü etiketiyle yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin çözülmesini bekliyor:

Biz ücretli öğretmenler olarak bu sistemin kaldırılması ve sistem içerisinde sömürülen öğretmenlerin haklarını alması noktasında maalesef isteğimizi alamadık .Günümüz ekonomik şartları göz önüne alındığında her gün biraz daha eriyen gelirimizle hiçbir özlük hakkı olmadan eğitimde olmaya devam ettik. Eğitim ve meslek aşkı bizi ayakta tutan tek teselliydi. Artık çok yorulduk, ötekileştirilmekten bıktık, tek bir amacımız var: Öğretmen onuruna yaraşır bir STATÜ ! Öğretmenlik Meslek Kanunun düzenlendiği şu günlerde bizler, artık yok sayılmak istemiyoruz. Ücretli öğretmenlerin yok sayıldığı bir ÖMK’yı tanımıyoruz. ÖMK’ nın ücretli öğretmenlere adaleti getirmesini temenni ediyoruz. Bu bağlamda ses duyurmak adına 10 MAYIS CUMA günü SAAT 19.00’dan itibaren büyük bir tag etkinliği başlatıyoruz. Hep birlikte bir yandan “Eğitimde köleliğe HAYIR ” derken bir yandan da ÖMK’da yer almak için ses yükseltiyoruz. Tagımıza desteğinizi rica ediyoruz.

Editör: Zeynep Peksoy