Uzun süredir Türkiye gündemini meşgul eden ve eğitimi çok derinden etkileyen 'ücretli öğretmenler' sorunu çığ gibi büyümeye devam ediyor.

Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor! Türkiye'nin ilk yapay zeka lisesi kuruluyor!

Yıllarca eğitimini aldıklarını mesleklerini hakkıyla icra etmek isteyen öğretmenler, aynı işi yaptıkları meslektaşlarıyla farklı şartlara sahip olmaya tepki gösteriyor.

Ücretli Öğretmen Başvuruları

Yıllarca alanlarında eğitim alan ücretli öğretmenler hayallerini kurduğu mesleklerini yapmak için uzun süre boyunca kadro stresiyle mücadele etmek zorunda kalmalarına tepki gösteriyor. Ülkemizdeki eğitim sistemi ağır eleştiriler alırken milyonlarca öğretmenin mesleklerini icra etmek için yıllarca atama beklemesi eleştirilerin de odağı oldu. 

Ücretli öğretmenlerin mağduriyeti giderilecek mi? İşte çözüm önerileri Ücretli öğretmenlerin mağduriyeti giderilecek mi? İşte çözüm önerileri

Devlet kurumlarına bağlı olarak kamu kurumlarında  çalışan ücretli öğretmenlerin aldığı maaş enflasyonun altında ezilmeye devam ederken, özlük haklaı verilmeyen ve kadrosuz olarak hizmet eden binlerce öğretmene ilişkin Meclis'e sunulan kanun tekliflerinden geri dönüş yapılmadı.

Yetkililere sesleniyorlar

X (Twitter) üzerinden etkinlik düzenleyen öğretmenler, #ÜcretliÖğretmeneBayramYok etiketiyle yetkililere seslenerek mağduriyetlerinin çözülmesini bekliyor.