Kamu kurumlarına bağlı kuruluşlarda çalışan ücretli öğretmenler konusu TBMM'ye taşındı! Peki ne yanıt gelecek?

Kamuya bağlı kurumlarda kadrosuz olarak çalışan ücretli öğretmenlerin maaşları enflasyonun altında eridi. Günümüz Türkiysi'nde hâlâ atanamayan öğretmenlerin olması ve asgari ücretten daha az maaş almaları büyük tepkilere sebep olurken, CHP Uşak milletvekili  Ali Karaoba, ücretli öğretmenlik konusunu TBMM'ye taşıdı.

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Akbelen Ormanı İçin Mücadelede Kararlı -  Yeşil Sivaslı Gazetesi

Kamuya bağlı kurumlarda kadrosuz olarak çalışan ücretli öğretmenlerin maaşları enflasyonun altında eridi. Günümüz Türkiysi'nde hâlâ atanamayan öğretmenlerin olması ve asgari ücretten daha az maaş almaları büyük tepkilere sebep oldu. 

Üniversitelerde mesleki öğretmen yetiştirme programları açılacak - Son  Dakika Haberleri

 Hatay'da meydana gelen deprem felaketinin ardından, afet bölgesinde çalışan personellere yönelik ödenecek tazminat açıklaması kadrolu personelleri sevindirirken, bölgede çalışan ücretli öğretmenlerin taleperinin başka bahara kalmasına sebep oldu. Diğer yandan, öğretmen olmalarına rağmen şuan işçi muamelesi gören,özlük haklarında mahrum olan öğretmenler, kadro talep etmelerine rağmen talepleri karşılık bulmadı.

Başarılı öğretmenlerin 25 farkı!

ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK KONUSU MECLİS'TE!

CHP Uşak milletvekili  Ali Karaoba, ücretli öğretmenlik konusunu TBMM'ye taşıdı. Milletvekili Ali Karaoba TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu açıklamda, eğitim sisteminin kanayan yarsı olduğuna dikkat çeken Karaoba, şu açıklamaları yaptı:

Uşak Milletvekili Ali Karaoba, Akbelen Ormanı İçin Mücadelede Kararlı -  Yeşil Sivaslı Gazetesi

''Eğitim sistemimizin kanayan ve dinmeyen bir yarası var. Ücretli öğretmenler büyük bir emek, fedakârlık ve eğitimci ruhuyla yıllardır ter akıtıyorlar. Gerektiği zamanlarda eğitim sisteminin hızır acili, stepne lastiği görevi üstlenen bu öğretmenlerimize Millî Eğitim Bakanlığı randevu vermediği gibi sorunlarını da görmezden geliyor. Öğretmenlerimizin sesini duyun. Yıllık sözleşme imzalayarak 5 bin Suriyeli öğretmen çalıştıran Millî Eğitim Bakanlığı ücretli öğretmenlerimizi kullanıp bir kenara atamaz.

Op. Dr. Ali Karaoba - Yorumları incele ve randevu al | DoktorTakvimi.com

Ücretli öğretmenlerimize emeklilik yolu açın. Kadrolu öğretmenlerin gitmediği yerlerde uzun yıllardır fedakârca eğitim veren ücretli öğretmenlerimize kadrolarını verin. Cumhuriyetin 2’nci yüzyılında asgari ücretin de altında çalışan öğretmenlerimiz büyük bir utanç kaynağı olmuştur. Ya bu sistemi kaldırın ya öğretmenlerimizin hakkını verin. Verdiğiniz sözü tutun, 100 bin öğretmen ataması yapın.''

Uşak - Gündem - Egem TV