ABD uydu şirketi Maxar tarafından yayınlanan resimler, kuzeydeki bir otoyol boyunca 40 mil (60 km) boyunca uzanan Rus tanklarını, topçularını ve yakıt kamyonlarını gösterdi.

Başkentte kalan Ukraynalıları bir araya getiren Zelenskiy, bir gecede yaptığı açıklamada, "Düşman için Kiev kilit hedeftir" dedi. "Hepsini etkisiz hale getireceğiz."

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü

Bazı Kiev sakinleri geceleri yeraltı metro istasyonlarına sığınıyor. Akaryakıt için uzun kuyruklar var ve mağazalarda bazı ürünler tükeniyor, ancak gün geçtikçe sokaklarda sıradan bir hayat var.

TEMYİZ

Avrupa Birliği'ne katılmak için resmi bir talebi imzalamasından bir gün sonra, Salı günü Avrupa Parlamentosu'na video bağlantısıyla duygusal bir konuşma yapan Zelenskiy, bloğu Ukrayna'nın yanında olduğunu kanıtlamaya çağırdı.

"Gitmemize izin vermeyeceğinizi kanıtlayın. Gerçekten Avrupalı ​​olduğunuzu kanıtlayın, o zaman yaşam ölüme galip gelecek ve ışık karanlığa galip gelecek. Zafer Ukrayna'ya olsun" dedi.

Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Cenevre'deki bir silahsızlanma toplantısında, Ukrayna'nın nükleer silah aradığını video bağlantısı aracılığıyla söyledi. Konuşmasının başlamasıyla birlikte 100'den fazla diplomat protesto için salonu terk etti.

İngiltere savunma bakanlığı bir istihbarat güncellemesinde, Rus taktiklerindeki bir değişikliğin sivilleri tehlikeye attığını söyledi: "Yoğun nüfuslu kentsel alanlarda ağır topçu kullanımı sivil kayıp riskini büyük ölçüde artırıyor."

İnsan hakları grupları ve Ukrayna'nın ABD büyükelçisi Rusya'yı misket bombaları ve vakum bombaları kullanmakla suçladı, bu silahlar birçok örgüt tarafından kınandı.

Ukrayna genelkurmayı, Rus kayıplarının 5.710 personel, 29 tahrip ve hasarlı uçak ve 198 tank olduğunu söyledi, tüm rakamlar doğrulanamadı. Rusya, savaş alanındaki kayıplarının tam bir hesabını vermedi.

'SAVAŞ GÖRDÜM'

Müttefik Çin bile Ukrayna'yı silahsızlandırmak ve "neo-Nazileri ve uyuşturucu bağımlılarını" yakalamak için "özel bir askeri operasyon" başlatma kararı konusunda nispeten sessiz kalırken, Rusya neredeyse tamamen uluslararası bir izolasyonla karşı karşıya kaldı.

Yaptırımlar arasında şimdiye kadar en etkili olanı, Rusya'nın merkez bankasının, rubleyi desteklemek için 630 milyar dolarlık yabancı rezerv savaş sandığını kullanmasını engelleyen yaptırımlar oldu. Pazartesi günü rekor düzeyde düşük bir seviyeye ulaştıktan sonra daha erken bir mütevazı toparlanmanın ardından Pazartesi günü Moskova ticaretinde para birimi dolar karşısında 100'e geriledi.

Bu haber Reuters'den Türkçeye çevrilmiştir. İlgili haberin İngilizcesini okumak için tıklayın.