Donetsk'in belediye başkanı Alexey Kulemzin sabahın erken saatlerinde BM-21 Grad çoklu roketatarlardan şehir merkezindeki sivillere 40 roket atıldığını söyledi. Kulemzin, saldırının 2014'ten bu yana Donetsk'teki en büyük saldırı olduğunu söyledi. Kulemzin'in sözlerine Ukraynalı yetkililerden hemen bir yanıt gelmedi.

Noel Ateşkes İlanı

Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski çarşamba akşamı bir video adresinde yaptığı açıklamada, "Cephe hattında sukünet yok" dedi.

İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü İsrail Başbakanı Netanyahu, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Sullivan ile görüştü

Kremlin basın sözcüsü Dmitry Peskov, Çarşamba günü Moskova'nın "Noel ateşkesi" önerileri görüp görmediği sorusuna, "Hayır, kimseden böyle bir teklif gelmedi. Bu konu gündemde değil" dedi.Zelenskiy bu hafta Rusya'nın çatışmayı sona erdirmek için Noel'e kadar geri çekilmeye başlaması gerektiğini söyledi, ancak Rusya Ukrayna'nın Rusya'ya toprak kaybını kabul etmesi gerektiğini söyleyerek öneriyi reddetti.

Beyaz Saray ulusal güvenlik sözcüsü John Kirby "Bu savaşın yıl sonuna kadar biteceği sonucuna varmak zor" diye düşüncelerini belirtti.