Galatasaray'ın Olimpija Ljubljana'yı 1-0 yenmesinin ardından UEFA ülke puanı sıralaması yeniden güncellendi. Peki Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasında kaçıncı? İşte son durum...

UEFA para ödüllerini açıkladı - TRT Spor - Türkiye`nin güncel spor haber  kaynağı

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Galatasaray, 3. ön eleme turu rövanşında Olimpija Ljubljana'yı 1-0 mağlup etti ve play-off turuna yükseldi.

Temsilcimizin maçtan galibiyetle ayrılması ülke puanının da artışa geçmesini sağladı. Temsilcilermiz; Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Adana Demirspor sezonun başından beri Avrupa kupalarında mağlubiyet yüzü görmedi. Böylece ülke puanı da bu durumdan pozitif etkilenmiş oldu. İşte ülke puanındaki son durum.

ÜLKE PUANININDAKİ SON DURUM

Galatasaray'ın galibiyeti sonrası Türkiye hanesine 0.25 puan daha yazdırdı. Türkiye'nin toplam puanı 29 bin 600'e çıktı. 

AVUSTURYA TEMSİLCİSİ MAĞLUP OLDU

Türkiye, UEFA ülke puanı sıralamasındaki 10.'luğunu sağlamlaştırdı. 11. sırada yer alan Avusturya temsilcisi Sturm Graz, sahasında PSV'ye 3-1 yenildi ve Avusturya 28 bin 500 puanda kaldı.

Ali Koç'tan Mourinho hamlesine cevap: Zidane ile görüşecek Ali Koç'tan Mourinho hamlesine cevap: Zidane ile görüşecek

İSKOÇYA VE İSVİÇRE PUANLARI BÖLÜŞTÜ

Bir üstümüzde yer alan İskoçya'nın temsilcisi Rangers ise 12. sıradaki İsviçre takımı Servette ile 1-1 berabere kaldı. Bu sonuçla 9. sıradaki İskoçya puanını 30 bin 375'e çıkardı. İsviçre'nin puanı ise 28 bin 600'e çıktı. 

Şu an 29.600 puanla 10. sırada yer alan Türkiye bu pozisyonu koruduğu takdirde Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmaya hak kazanacak. Türkiye'nin en yakın takipçisi ise 29.300 puan ile Avusturya.