Matthew Perry, Kanadalı bir aktör ve senaristtir. Özellikle, 1994-2004 yılları arasında yayınlanan ve dünya çapında büyük bir popülerlik kazanan "Friends" adlı televizyon dizisindeki Chandler Bing karakteri ile tanınmaktadır. Perry'nin kariyeri, televizyon ve film projelerindeki başarılarıyla dikkat çekmektedir.

Matthew Perry, 19 Ağustos 1969 tarihinde Massachusetts, Amerika Birleşik Devletleri'nde doğmuştur. Ebeveynleri bir gazeteci ve bir aktördür. Genç yaşlarda ailesiyle birlikte Kanada'ya taşınmıştır. Perry'nin oyunculuk kariyeri, tiyatro oyunlarıyla başlamış, ancak gerçek çıkışını "Friends" dizisindeki rolüyle yapmıştır.

Ünlü oyuncu koronavirüse yakalandı Ünlü oyuncu koronavirüse yakalandı

Neler oldu?

Perry'nin Los Angeles, Pacific Palisades'teki evinde boğularak öldüğü fakat kanında herhangi bir uyuşturucu maddeye rastlanılmadığı öğrenilmişti. Ekiplerin ilk müdahalesi sonucu kalbi duran Perry, 28 Ekim'de hayatını kaybetmişti. Ölümünün ardından ölüm sebebi henüz açıklanmamıştı.

Ölüm sebebi belli oldu:

Otopsi raporuna göre, Perry'nin "ketaminin akut etkileri" nedeniyle hayatını kaybettiği bildirildi. Kanında ketamin bulunan oyuncunun ardından jakuzide boğulduğu belirtildi.