Olaylarla ilgili ilk olarak Mimesis Medya, İşçi Haber’e konuşan Sanatçı Gülden Karaböcek: “Ne desem eksik kalır, yalnızca gülüyorum. Gerçek, doğru ve öz açıklamayı kıymetli sanatçı dostum ve menajerliğimi yapan Yağız Yılmaz’dan dinleyeceksiniz…”

AÇIKLAMA;

Değerli Basın Mensupları,

Sabah saatlerinden bu yana Sirius Art Management sanatçılarımızdan ve çok sevdiğim, yıllardır yakın dostum, manevi annem olan Gülden Karaböcek hakkında yayınlanan haberlerin doğru olmadığını ve gerçeği yansıtmadığını belirtmek isteriz.

Gülden Karaböcek, şirketimiz Sirius Art Management'in sanatçısı olarak Türk müziğine ve sanat sektörümüze kattığı değeri her daim korumaktadır.

Basında çıkan iddiaların aksine, Karaböcek tarafından gerçekleştirilen her performans bir sahne şölenidir ve kusursuz bir seslendirme ile sunulmaktadır. Bahsi geçen çorbacıda sahne almasıyla ilgili haberler tamamen asılsızdır. Söz konusu görüntüler, geçmiş yıllara ait playback ve hatıra videolarıdır. Gülden Karaböcek'in performansları her zaman canlıdır ve orkestra eşliğinde dinleyiciye sunulmaktadır.

Acun Ilıcalı'nın amcası hayatını kaybetti! Cenaze törenine neden katılmadı? Acun Ilıcalı'nın amcası hayatını kaybetti! Cenaze törenine neden katılmadı?

Ayrıca, belirtmek isteriz ki Gülden Karaböcek'in samimi ve yüce gönüllü kişiliği, sanat dünyasının ve hayır işlerinin vazgeçilmez bir parçası olmuştur. Kendisi, birçok yardım etkinliğinde en önde yer alarak destek vermiş ve değerli katkılarda bulunmuştur. Bu sebeple kendisi orada sahne alsa bundan gocunmayacak ve bunun paylaşımını yapacak bir sanatçıdır.

5/6 yıl öncesine ait olan, gerçekleri yansıtmayan bu videonun ve haberlerin sanatçımızın itibarına zarar verme amacı taşıdığını düşünüyoruz. Söz konusu olay şöyledir: Bir konseri için turneden dönerken -her daim Konya üzerinden yolculuk yaptığı için- ve orkestrasıyla iş sonrası bahsi geçen mekânın yemeklerini beğendiği için gide gele bahsi geçen mekân sahibi ve çevresiyle dostluk kurmuştur. Ardından bir gün yine sahneye giderken öncesinde yemek yemek için uğradığı nostalji konseptli ve çoğu sanatçının görselinin, isminin duvarlarında yazdığı, bulunduğu bu mekânda artık ısrarlara dayanamayarak müşteri olmadığı bir saatte mekânda aileye bir hatıra bırakarak playback bir şarkı seslendirmiş ve kendi isminin bulunduğu köşede plaklarını aile için imzalamıştır. Bunu duyan halk mekâna akın etmiştir…

Sirius Art Management olarak, sanatçımız Gülden Karaböcek'e olan güvenimizi ve desteğimizi sürdüreceğimizi kamuoyuna duyururuz.

Saygılarımızla, bilgilerinize arz ederiz.

Yağız Yılmaz

*Basın Açıklaması - 17 Ağustos 2023*