Metin Uca Kocaeli'de aracıyla seyir halindeyken fenalaşmış ve trafik kazası geçirmişti. Şah damarlarının tıkalı olduğu tespit edilmiş ve entübe edilmişti. Menajeri Kübra Baykara, kritik 72 saatin içerisinde olduğunu sosyal medyada yazdığı şu sözlerle bildirmişti; 

"Sevgili dostlarımız, sevenlerimiz.

Üsküdar’da "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü Üsküdar’da "Gazze'yi Unutma" yürüyüşü

Daha önce güzel haberler vermiştim. Sevgili Metin Uca'nın durumunun iyiye gittiğini, en kısa zamanda taburcu edileceğini, evde ek tedavilerle eski sağlığına kavuşacağını söylemiştim. 15 Kasım sabahı taburcu edilmesi beklenirken acil bir operasyona alınması gerekti. Operasyondan sonra oluşan komplikasyonlar nedeniyle tedbir amaçlı entübe edildi.

72 saati atlatmayı, ardından kaldığımız yerden tedavisine devam edebilmeyi umuyoruz. Kıymetli doktorlarının, hastane yönetiminin yoğun ve özverili çabalarıyla, sizlerin güzel dilekleriyle hep birlikte aşacağız, kalbimiz onunla. Onun yaşam felsefesi; "umudu kaybetmemek" umudu kaybetmeyeceğiz." demişti. Fakat ne yazık ki gece 01.30 sularında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 

Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı: İstanbul Boğazı'ndan... Metin Uca'nın vasiyeti ortaya çıktı: İstanbul Boğazı'ndan...

Belli bir süre CHP'de siyaset yürütmüş, televizyon programlarında sunuculuk yapmış, seslendirmeler ve tek kişilik gösterilerde de yer almıştı. Türkiye için önemli bir yeri olan değerli sanatçı Metin Uca'nın vefat haberini bu sabah menajeri Kübra Kalem Baykara, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla acı haberi duyurdu.

Uca'nın cenazesinin bu sabah Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Yenibosna Adli Tıp morguna götürüldü.