Memur emeklilerinin hakları Meclis'te! Memur emeklilerinin hakları Meclis'te!

Uzun yıllardan beri devlete hizmet eden canları pahasına vatanını savunan uzman çavuşlar kadro ve mesleki güvence istiyor.Uzman çavuşlar, sınırların korunması için can güvenliklerini hiçe sayarak görevlerini yerine getiriyor. Fakat uzun süredir meclisin gündeminde olan ve her defasında konuşulan konuların başında gelmesine rağmen kadro ve mesleki ihtiyaçları karşılanmış değil. Sosyal medya platformlarından başlattıkları paylaşımlarda neredeyse hegün gündemin ana maddesi olan ''uzman çavuşa kadro meselesi'' sorunu her geçen gün artıyor.

37 yıldır sözleşmeyle görev yapan Uzman Çavuşlar en ufak bir problemde görevden alınmak zorunda kalıyorlar. Bu süreç içersinde ise hem maddi olarak hem de manevi olarak etkileniyorlar. Çoğunun geniş aile fertlerinden oluşmasıyla kahraman uzman çavuşlar ailesine bakmakla da sorumlular. 200 bin görev yapan 150 bin emeklisi malülü gazi şehit ailesiyle birlikte Devlet yetkilileri tarafından konuya ilişkin çözüm getirilmesi bekleniyor.

UZMAN ÇAVUŞLARIN ÖZLÜK HAKLARI NELERDİR?

Uzman Çavuşlara Sicil Yönetmeliği Yok

Sağlık Yönetmeliği Yok

Rütbesi Kıdemden Sayılmıyor

Kahramanların Atama Yönetmeliği Yok

Bunun gibi birçok problemlere karşı karşıya karşıya kalan uzman açvuşların en büyük problemlerinden biri ise görev aldıkları bölgelerin tehlikeli olmasından dolayı can güvenliklerinin olmaması.Uzman çavuşlar, mesleklerine olan bağlılıklarını sürdürmeye devam etse de, kadro talebinin gündemde uzun süredir yer aldığı ve beklenen ilerlemenin sağlanamadığından şehit aileleri ve yakınları evlatları için kaygılanıyorlar.