Kamu kurumlarında çalışan binlerce sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ancak sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar teklife dahil edilmedi.

En az lise mezunu olan kişilerin seçildiği Uzman Çavuş Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uzman çavuşlar kadrolaşarak mesleki güvenceye sahip olmak istiyor.

Geçtiğimiz haftalarda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzbinlerce sözleşmeli çalışanın kadroya geçeceği müjdesini paylaşması üzerine Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çalışma detaylarına ilişkin açıklamada bulundu. Bakan Bilgin, sözkonusu çalışmaya uzman çavuşların alınacağına dair bir açıklama yapmaması üzerine uzman çavuşlar, çalışmanın kapsamına dahil edilmeyi bekliyordu.

Geçtiğimiz günlerde TBMM'de uzman çavuşlara kadro önergesi görüşüldü. Genel kurula gelen kanun teklifinde söz alan milletvekilleri, konu ile ilgili açıklamalar yaptı. Uzman Erbaş Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifinde imza Murat Bakan'a aitti. Ancak kanun teklifi oy çokluğuyla reddedildi.

Bunun üzerine hayal kırıklığına uğrayan uzman çavuşlar kadro düzenlemesinin torba yasayla gelmesini talep ediyor. Sık sık Twitter'da etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar geçtiğimiz akşam 20 milyon paylaşımla gündeme damga vurdu. Vatana can veren kahramanlar seslerini duyurmak için yüreklice mücadele ederken yetkililerin daha fazla görmezden gelmemesi ve kahraman uzman çavuşların kadroya geçme talebi hakkında bir çalışma yürütmesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ''Yeni müjdeler vereceğiz.'' demesi uzman çavuşlara da umut oldu. Uzun zamandır kadroya geçmeyi bekleyen uzman çavuşlar gözünü pazartesi gerçekleşecek olan Kabine Toplantısı'na çevirdi.

Süresiz nafaka mağduriyeti Meclis'te! Süresiz nafaka mağduriyeti Meclis'te!

Uzman çavuşlar kadro düzenlemesinin torba yasayla gelmesini talep ediyordu. Sık sık Twitter'da etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar geçtiğimiz hafta 20 milyon paylaşımla gündeme damga vurdu. Vatana can veren kahramanlar seslerini duyurmak için yüreklice mücadele ederken Meclis'e sunulan kanun teklifiyle bir kez daha mağdur oldu. Kanun teklifinin uzman çavuşların beklentilerini karşılamak yerine çalışma şartlarını daha da zorlaştırdığı ortaya çıktı.

37 yıldır sözleşmeli değil de kadrolu olmak isteyen uzman çavuşlar sosyal medyadan tepki göstererek kanun teklifinin taleplerini karşılamadığını aksine çalışma şartlarını daha da zorlaştırdıklarını vurguladı. 

“HİÇ MERAK ETMEYİN, SADECE 39 GÜN KALDI..."

 İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de uzman çavuşlara seslendi. Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘yeni bir sağlık yönetmeliği düzenleyeceklerini’ söyledi.

Akşener, "Dalgalandığın yerde ne korku ne keder..." diyebiliyorsak eğer, uzman çavuşlarımızın hakkını da teslim edeceğiz. Kadrolarını, mesleki güvencelerini, kıdemlerini rütbeden sayarak yeni bir sağlık yönetmeliği düzenleyeceğiz. Hiç merak etmeyin, sadece 39 gün kaldı...” dedi.