Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı olarak çalışan uzman çavuşlar, özlük haklarının iadesi için mücadele ediyor. ''Bize tabuttayken değil hayattayken değer verin.'' Uzman çavuşların en önemli taleplerinin kadro olduğunu vurgulayan Ali Tilkici, asker vatandaşların haklarını savunmaya devam ediyor. Sosyal medya platformlarından yaptığı açıklamalar ile gündeme gelen Tilkici, her defasında uzman çavuşların kadro mücadelesinin artık son bulması gerektiğini belirtiyor.

UZMAN ÇAVUŞLARIN VERİLMEYEN HAKLARI

1-Kıdemler Rütbeden Sayılmıyor
2-Sağlık Yönetmeliği Yok
3-Çalışma Yönetmeliği Yok
4-Mesleki Güvence Yok
5-Atama Yönetmeliği Yok
6-Tayin Yönetmeliği Yok
7-Sicil Yönetmeliği Yok
8-Ödül Yönetmeliği Yok
9-Kadro Yok
10-Sözleşme Çilesi Var
11-Notere 50 TL Ver Sözleşme Yenile
12-Kahramanlar Müjde Bekliyor.!
13-Nöbet Yönetmeliği Yok
14-926 Sayılı TSK Personel Kanununa Tabi Olmak İstiyoruz
15- Aile Bütünlüğü Yok 
16-Ordu Mensubu Uzman Çavuşlar
17-Ordu Evine Giremiyor

Birçok siyasetçi ise konuya destek verirken, hükümetin somut adımlar atmaması yaşanan mağduriyetin çığ gibi büyümesine sebep oldu.

UZMAN ÇAVUŞLARIN YAŞADIĞI ZORLUKLAR

-Hastalanırlarsa sözleşme fesihi  Evladına karaciğerinden parça verse sözleşme fesihi 

50 yaşında koşamasa sözleşme fesih 

-Hastalandığında meslekten atılma
-Cezai işlemlerde hukuki olarak mahkeme belirleme
-Aile birlikteliği olmama
-Mesleki güvenceleri yok
-Başarıya ödül yok
-Orduevi kamplardan yararlanamama
-Sınıf okulu yok
-Emeklilik maaşları tazminatlar yok

Bu konula uzman çavuşları ve şehit ailerini zorlarken bir yandan da uzman çavuşların aileleri evlatlarının geleceklerinden kaygılanıyor. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz diyerek yetkililere seslenen vatandaşlar, verilmeyen haklarıyla beraber  vatandaşların aile birliği de zarar görmektedir.

CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı CHP'ye geçen Bayrampaşa Belediyesi'nde işçi kıyımı: 33 işçi SMS ile işten çıkarıldı

Binlerce uzman çavuşun kadro bekleyişi sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan uzman çavuşlar, yurt içinde ve yurt dışında vatan savunması için zorlu şartlarda çalışan vatandaşlar can güvenlikleri konusunda ciddi sıkıntılar yaşamaktadırlar. Şehit ve uzman çavuş aileleri de bu durumdan endişe duyuyor. Konu, birçok devlet yetkilisinin gündemine gelmesine rağmen henüz çözüme kavuşmuş değil.