Kamu kurumlarında çalışan binlerce sözleşmeli personele kadro verilmesini öngören kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı. Ancak sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar teklife dahil edilmedi.

En az lise mezunu olan kişilerin seçildiği Uzman Çavuş Türk Silahlı Kuvvetleri'ne bağlı uzman çavuşlar kadrolaşarak mesleki güvenceye sahip olmak istiyor.

Sosyal medya uygulaması Twitter'da #TBMMKahramanlaradaKadro etiketiyle etkinlik düzenleyen uzman çavuşlar binlerce paylaşımla ülke gündeminde yerini aldı. 

Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak Milli Savunma Bakanı Güler: ROKETSAN, Kırıkhan'da silah ve roket sistemleri üretecek bir tesis kuracak

36 yıldır uzman çavuşların sözleşmeli olarak çalıştığını belirterek artık kadrolu çalışan olmak istediklerini söylediler.

Devlet Bahçeli'den çağrı

MHP'nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir" açıklamasında bulundu.

CHP, uzman çavuşların kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdi! 

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, Uzman çavuşların kadroya geçirilmesi için kanun teklifi verdiklerin duyurarak şu açıklamalarda bulundu:

''Birileri var bizler burada TBMM’de , Gazi mecliste görev yaparken, çocuklarımız okula giderken, vatandaşımız çarşı pazarda alışverişini yaparken, bizler güven içinde yaşarken, birileri var bizler için canlarını feda eden birileri var. Bizler için şehit olan, gazi olan birileri var. Bir emirle ölüme giden, bir üniforması kefeni olan uzman çavuşlarımıza sesleniyorum. Sn. Genel başkanımız sizlerle ilgili, “Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz” dedi. Sizlerle ilgili teklifimizi verdik. Hepinizin , arzu eden tüm kardeşlerimiz için muvazzaf kadroya geçişi için teklifimizi verdik.

Mesleki güvence için, şehit olmaktan korkmayan ama hasta olmaktan korkan, çoluğuna çocuğuna ekmek götürme derdindeki kardeşlerimiz için teklifimizi verdik. Şunu bilin, mecliste bir kardeşiniz, abiniz var. Siz kadroya geçene kadar bu mücadeleyi vereceğiz. Eğer bu iktidar yapmazsa, seçimden sonra biz yapacağız.''