Uzman Çavuşlar, Harita ve kadastro teknikerleri ve Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi? sorusu vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Uzun süredir kadro bekleyen mağdur kitleler seçime kısa bir süre kala sosyal medyada seslerini gür bir şekilde duyurmaya başladı. 

Uzman çavuşlar görmezden gelinmesin!

"Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz" diyerek kadroya geçmek isteyen uzman çavuşlar şu an için görmezden geliniyor. Şanlı Türk bayrağının dalgalandığı her yerde olan uzman çavuşlar vatan için kurşuna vücudunu siper etmiş kahramanlardır. Vatan savunmasının sözleşmesi olmaz, uzman çavuşlara kadroyu çok görmeyin.

Uzman çavuş maaşı arttı mı? TSK çalışanı özlük haklarında uzman çavuşa  kadro çıkacak mı? - Türkiye Gazetesi

 3269 Sayılı Kanun ile TSK’da kritik görevlere alındılar ancak sözleşmeli olmaları beraberinde pek çok sorunu da doğurdu. Bu nedenle sözleşmeli olarak çalışan uzman çavuşlar, TSK’da kadrolaşarak güvence altına alınmayı talep ediyor. 

UZMAN ÇAVUŞA KADRO VAR MI, VERİLECEK Mİ?

Son dakika haberleri... Şu anda hali hazırda Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren kanuna göre, memur kadrolarına atamaların 4 yıl süre içerisinde başka kamu kurum ve kuruluşların nakli yapılamayacaktır. Sözleşmeli personellere kadro verilmesinin ardından gözler Uzman çavuşlara kadro haberine çevrilmiş durumda.

MHP tarafından da öneri olarak sunulan taslakta, 200 bini bulan Uzman çavuşların tümünü kapsayacak bir çalışma yapılması istendi. Düzenleme henüz taslak halinde olduğundan dolayı ilk olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşınacak burada yapılacak görüşmelerin ardından düzenleme meclisten geçerse Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayına sunulacak.

Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin Bakan Işıkhan: İş arıyorum diyen İŞKUR'a gelsin

Uzman Çavuşlar Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sesleniyor

Uzman çavuşlar sosyal medya platformu Twitter üzerinden "UzmanÇavuş" etiketiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi. 

Harita ve Kadastro Teknikerleri atanamıyor

Harita ve kadastro teknikerleri, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Tapu Müdürlüklerine personel alınmasını talep ediyor. 

Atama bekleyen harita ve kadastro teknikerleri "Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Tapu Müdürlüklerine personel almasını ve bu atamadan Harita ve Kadastro Teknikerlerine de yer vermesini talep ediyoruz" diyerek mağduriyetlerini bir kez daha dile getirdi. 

Belediye şirket işçileri norm kadro müjdesi bekliyor

Belediye şirket işçileri  norm kadro statüsü verilerek hakkaniyetin yerine getirilmesini istiyor. 550 Binin üstünde belediye şirket işçisi kadro istiyor. Aileleriyle birlikte 3 milyon kişi! Şirket işçileri iş güvencesi, haftada 40 saat çalışma, ilave ödeme gibi talepleri var.

Taşeron belediye şirket işçileri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesini talep ediyor. Twitter'da etkinlik düzenleyen vatandaşlar yetkililere seslenerek bu mağduriyetin bir an önce çözülmesini istiyor.