HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz


Uzman Çavuşlar, askeri eğitimlerini tamamlayarak göreve başlamış, sahip oldukları bilgi ve deneyimle ülkenin dört bir yanında önemli görevler üstlenmişlerdir. Ancak, sözleşmeli olarak istihdam edilmeleri nedeniyle iş güvencesi konusunda belirsizlikler yaşamaktadırlar. Kadroya geçiş beklentisiyle uzun yıllardır bekleyiş içerisinde olan uzman çavuşlar, hak ettikleri güvenceyi bir türlü elde edememektedirler.

Kadroya geçiş, uzman çavuşlar için sadece iş güvencesi sağlamakla kalmaz, aynı zamanda maaş artışı, sosyal haklar, emeklilik olanakları gibi birçok avantajı da beraberinde getirir. Kadro talepleri, uzman çavuşların emeklerinin ve hizmetlerinin karşılığını alabilmeleri, ailelerini daha iyi bir şekilde geçindirebilmeleri ve geleceklerini planlayabilmeleri açısından hayati öneme sahiptir.

Uzman çavuşlar, her gün vatanı için riske atılan hayatlarını sürdürürken, kadro beklentisiyle birlikte yaşadıkları belirsizlik ve mağduriyet onları derinden etkilemektedir. İçlerindeki motivasyon ve hizmet azmi, bu bekleyiş ve hayal kırıklığıyla zedelenmektedir. Aileleriyle bir arada olma hayali, çocuklarının eğitimini daha iyi şartlarda sağlama arzusu, kadro bekleyişiyle birlikte gölgelenmektedir.

Uzman çavuşlarımız, görevlerini büyük bir özveriyle yerine getirirken, iş güvencesi ve istikrarın sağlanması haklarıdır. Kadroya geçişle birlikte, uzman çavuşlarımızın motivasyonu artacak, çalışma şartları iyileşecek ve hizmet kalitesi daha da yükselecektir.