Sözleşmeli personel düzenlemesinin dışında kalan yüzbinlerce uzman çavuş kadroya alınmak istiyor. Çıkması beklenen yeni düzenlemede MHP'nin önerileri arasında sayıları 200 bini bulan uzman çavuşların kadroya alınması da yer alıyor. Konuya ilişkin son dakika gelişmeleri ise yakından takip ediliyor. Peki uzman çavuşa kadro son durum ne? İşte konuya ilişkin detaylar....

UZMAN ÇAVUŞA KADRO SON DURUM!

Mesleki açıdan güvence bekleyen uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmek istiyor. Uzman çavuşlar, tıpkı subaylar gibi 926 Personel Kanununa geçip kadroya dahil edilmeyi bekliyor.  

Uzman çavuşlar, gazi, şehit yakınları ile sözleşmeli personel yasası kapsamı dışında kalan 140 bin kişinin özlük haklarının düzeltilmesine ilişkin kanun değişiklikleri üzerinde çalışma yapılmaya başlandı.

Ağırlıklı olarak MHP'den gelen önerilerin yer alacağı çalışma, bakanlıkların da görüşüne başvurularak son şeklini alacak. MHP'nin önerileri arasında sayıları 200 bini bulan uzman çavuşların kadroya alınması yer alıyor.

Yapılacak düzenleme ise bunların tümünü kapsamayacak. Belli koşul ve kriterlere uygun olanların kadroya alınması hedefleniyor.

750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor? 750 bin kamu işçisi Özgür Özel'den ne istiyor?

TAKVİM BELLİ OLDU MU?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin konuya ilişkin, ''Sözleşmeli personelin haklarını düzenleyeceğiz. Onları bu endişeden kurtaracağız. Netleşen bir takvim yok. Dosyamız netleşince açıklayacağız. Kamu da daha adil bir düzenleme beklentisi vardı." dedi.