Ülkenin gündemini sık sık meşgul eden bir konu olarak uzman çavuşların özlük hakları, hâlâ en üst sıralarda yer alıyor. Uzman çavuşlar, özlük haklarının torba yasaya dahil edilip edilmeyeceği konusunda beklenti içerisinde. Seçim öncesinde kadroya alınma müjdesini bekleyen uzman çavuşlar, özlük haklarına kavuşma çabalarını gece gündüz sürdüren Uzmanlar Federasyonu'nun çabalarına destek veriyor.

Uzman çavuşlara kadroya alınacak mı?

Torba yasada yer aldığı takdirde, uzman çavuşlar özlülük haklarına kavuşacak. Vatan için canlarını ortaya koyan kahraman uzman çavuşların özlük haklarına kavuşması için çalışan yetkililer, torba yasa kararının çıkmasını bekliyor.

HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz HAK-İŞ Genel Başkanı Arslan Taksim'de: Bu meydanın normalleşmesini istiyoruz

Uzmanlar Federasyonu Başkanı Ali Tilkici, özlük haklarının verilmesi için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrıda bulunarak, "Milli Savunma Komisyonu'na sunulan kanun teklifinde uzman çavuşların 37 yıldır beklediği kadro teklifinin olmadığını, ayrıca meslekten atılmanın daha da kolaylaştırıldığı maddelerin yer aldığını ve uzman çavuşların amirin inisiyatifine bırakıldığını" ifade etti. Tilkici, uzman çavuşlar ve ailelerinin toplamda 1.5 milyonluk bir camia olduğunu ve kahramanların mesleki güvenceye alınmalarını beklediklerini vurguladı. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devlet adamlığına olan inançlarının kendilerine umut verdiğini belirtti.

Uzmanlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici, "Uzman çavuşlar, vatanın birliği ve milletin huzuru için canlarını hiç düşünmeden feda ediyorlar. Kahramanların sorunları var ve aziz milletimizden destek bekliyorlar. Uzman çavuşların mesleki güvence ve kadro isteği, onurlu ve haklı bir mücadeledir. Askerlik mesleği olan uzman çavuşların geleceklerinden endişe etmemesi gerekiyor. Uzman çavuşlarının isteği, siyaset üstü bir taleptir. Onurlu yiğitlerimiz, özlük haklarına kavuşmayı bekliyor. Bu milletin kahramanları, özlük haklarına sahip olmayı bekliyor. Uzman çavuşlar kadro istiyor" şeklinde konuştu.