Kavurucu sıcaklıklar ülke genelinde iki aydan fazla sürede devam ediyor. Uzmanlardan yapılan son dakika açıklamasına göre Karadeniz kıyılarında şiddetli yağış bekleniyor.

CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşacağı konuları açıkladı! İşte o maddeler CHP Genel Başkanı Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la konuşacağı konuları açıkladı! İşte o maddeler

Doğu Karadeniz kesimlerinde Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'de şiddetli sağanak bekleniyor. Vatandaşların su baskınlarına karşı tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamalarda; bugün sabah saatlerinden itibaren Doğu Karadeniz kıyılarında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın, Giresun'un doğu, Trabzon'un batı ve doğu ilçelerinde kuvvetli, Rize çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli, Artvin'in kıyı kesimlerinde yer yer aşırı olacağı tahmin ediliyor.

Su baskını, sel, heyelan, yıldırım, yerel dolu, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

UZMANLAR UYARDI

AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) dün yapılan açıklamada, "Meteoroloji'den alınan bilgilere göre, yarın özellikle öğle saatlerinde etkili olması beklenen yağışlar nedeniyle Rize ve Artvin illerimiz için Turuncu uyarı yapılmıştır. Vatandaşlarımızın yağışlar nedeniyle dikkatli ve tedbirli olmasını önemle hatırlatıyoruz" SÖYLENDİ.