''Fatih Altaylı ile Bire Bir'' programına katılan Gastronomi Eleştirmeni Vedat Milor, çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"ABD'YE GİDİŞİM VE ŞARAP BENİ ETKİLEDİ"

Vedat Milor, gastronomi yolculuğunun nasıl başladığını anlattı. Yemeğe düşkünlüğünün doğuştan gelmediğini belirten Milor, yemek serüveninde iki şeyin kendisini etkilediğini söyledi. Milor, "Okul yıllarında yani Mektebi Sultani'de iken bana yazılan satırlarda; 'Yemekle ilgilenmez, konuşmakla ilgilenir, bir lokmayı çiğner de çiğner, doğru dürüst bir şey yemez' demişlerdi. İki şey tetikledi beni... Birincisi ABD'ye lisansüstü eğitimine gittiğimdeydi, çünkü yemekler o kadar kötüydü ki 'kendimi nasıl koruyacağım' demiştim. Çin ve Hint lokantalarını keşfettim. İkincisi gerçekten şarap oldu. Çünkü tadımlarda benim yaptığım yorumlar insanları çok şaşırttı. Sonra baktım inanılmaz bir dünyası vardı. Şarap ile yemek uyumu birlikte gitti. Her zaman her konuda çok meraklı bir insan olmuşumdur. Dünya Bankası'nda çalışmam, sık sık seyahat etmem de gastronomi yolculuğunda etkili oldu." dedi.

"KAYINPEDERİM BENİ DELİ ZANNETTİ!"

Milor, sohbetin ilerleyen dakikalarında gülümseten bir anısını da paylaştı:

''Ben ilk başlarda şarap almaya başladığım zaman kayınpederim ile kayınvalidem beni deli zannetti, 'Beş kuruş paran yok şarap alıyorsun' diye... Şaraplarımı sigorta ettirmek istedim. Evimin değerini sordular, 'ev sahibi değilim, kirada oturuyorum' dedim. Verdiğim şarap listesiyle bir ev alınırdı. Bir baktık benim şaraplarım öyle bir değer kazandı ki, Google daha hiç tanınmadan onun hisse senedini almak gibi bir şey oldu. Mahzende yaklaşık üç bin şişe şarabım var.''

Milor, Altaylı'nın "Eşiniz şaraba para yatıyorsun diye kızmıyor mu?" sorusuna ise, "Kesinlikle hayır. Onu daha tanıdığımda 20 yaşındaydı. Onu da kendime benzettim." yanıtını verdi.

"PERHİZ YAPTIĞIM ZAMAN SURATIM ASIK OLUYORMUŞ"

Vedat Milor, "Her gün ne yiyeceğinizi düşünüyor musunuz?" sorusuna da şu yanıtı verdi:

Enerji içeceği videoları ile biliniyordu! Fenomen Neşet Turan'a canlı yayında kamyonet çarptı Enerji içeceği videoları ile biliniyordu! Fenomen Neşet Turan'a canlı yayında kamyonet çarptı

Tabi, çünkü genellikle evde yemek planlamasını ben yapıyorum. ABD'de olduğum zaman yediklerimi telafi etmek için devamlı diyete giriyoruz, kalori sayıyoruz. Planlamayı eşim yaptığı zaman devamlı yakınıyorum. Perhiz yaptığım zaman eşim de yakınıyor, 'suratın asık, çekilmez bir adam oluyorsun' diyor. (Gülüyor)

Türk Mutfağı'nı olağanüstü bulduğunu söyleyen Milor, sevdiği yemekleri İstanbul'da bulamadığından dert yandı. Milor o yemekleri de; kıkırdaklı tandır böreği, Antakya'nın keşkeği, Siirt'in büryan kebabı şeklinde sıraladı.