Şirket, Vietnam'daki VinFast'taki dört üst düzey yöneticinin, ilk denizaşırı modelini piyasaya sürmeye ve Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa'da bir showroom ağı açmaya hazırlanırken elektrikli araç girişiminden ayrıldığını söyledi.

Son çıkışlar, VinFast'ın Kuzey Karolina'da 4 milyar dolarlık bir fabrika inşaatına başlamaya, California'da ilk showroom'larını açmaya, potansiyel bir halka arza doğru ilerlemeye ve ABD hükümetinden finansman aramaya başlamasıyla gerçekleşti.

Ayrılan yöneticiler, küresel satışlardan sorumlu genel müdür yardımcısı Emmanuel Bret; ürün geliştirmeden sorumlu CEO yardımcısı Franck Euvrard; Şirket, araç teknolojisi geliştirmeden sorumlu CEO yardımcısı Hong Bae ve daha önce finans müdürü olan Bruno Tavares'in söyledi.

Vingroup'un (VIC.HM) bir birimi olan VinFast'ın bir sözcüsü, dördünün rızasıyla "iş sözleşmelerini sonlandırdıklarını" söyledi. Adını vermediği iki yöneticinin kişisel nedenlerle istifa ettiğini söyledi.

Şirket, Reuters'e yaptığı açıklamada, "Hepsi sözleşmelerini yasal olarak sona erdirmeyi kabul etti" dedi. "İnsan kaynaklarında uyum, dünya çapında yaygın bir iş uygulamasıdır. VinFast bir istisna değildir."

Eski bir BMW yöneticisi olan Bret, Ocak ayında Hanoi'de VinFast'a katılmıştı ve şirketin planlanan denizaşırı satış ağını başlatmakla görevlendirildi. Nisan ayında New York otomobil fuarında VF8 ve VF9 elektrikli SUV'larının prototiplerini sergilediği sırada VinFast'ı temsil eden yöneticiler arasındaydı.

Ocak ayında VinFast'a Tata Technologies'den katılan Euvrard, VinFast'ın tüm EV ürün serisini geliştirmekle görevlendirildi.

Samsung Electronics, Faraday Future ve Fisker'in emektarlarından Hong Bae, geçen Temmuz ayında VinFast'a katıldı.

Yöneticilerin hiçbirine yorum için ulaşılamadı.

ABD PAZARINDA BAHİS

Reuters tarafından görülen VinFast CEO'su Le Thi Thu Thuy'nin ofisinden bir not, tüm yöneticilerin işlerinin kalitesiyle ilgili bir dizi nedenden dolayı işten çıkarıldığını söyledi.

Bir şirket sözcüsü, notun gerektiği gibi incelenmediğini ve geri çekildiğini söyledi.

Reuters tarafından görülen ayrı bir notta, geçen yıl Kasım ayında VinFast'a katılan eski bir GM mühendisi olan Huy Chieu, VF8 üzerindeki çalışmalara öncülük ettikten sonra EV geliştirme çabalarına liderlik etmek üzere terfi ettirildi. Aynı not, şirketin, VF5 ve VF6'yı prototip haline getirmeyen iki planlı, gelecekteki model için baş mühendisleri olduğunu söyledi.

VinFast, notta ayrıntıları verilen randevuların gerçekleştiğini doğruladı. Yorum için Chieu'ya ulaşılamadı.

Thuy, Aralık ayında Stellantis markası Opel'in CEO'su olarak VinFast'a liderlik etmek üzere ayrılan Alman yönetici Michael Lohscheller'in istifasının ardından VinFast CEO'luğunu devraldı. Şirket, Lohscheller'in kişisel nedenlerle istifa ettiğini söyledi.

Okulda kadın öğretmene yumrukla saldıran veli yakalandı Okulda kadın öğretmene yumrukla saldıran veli yakalandı

VinFast'ın 2017'deki kuruluşundan bu yana üç CEO'su var.

2019 yılında üretime başlayan VinFast, iki tamamen elektrikli SUV ve satın alma fiyatını düşürecek bir pil kiralama modeli ile eski otomobil üreticileri ve yeni başlayanlarla rekabet etmeyi umduğu ABD pazarında büyük bahis oynuyor.

VinFast, pille çalışan VF8'i ve daha büyük ve daha pahalı VF9'u inşa edeceği Kuzey Carolina'daki planlı fabrikasında 7.500 iş yaratma sözü verdi.

Şirket, bu yıl içinde Vietnam'daki mevcut fabrikasından iki elektrikli aracı Amerika Birleşik Devletleri'ne ihraç etmeye başlamayı planlıyor.

Reuters haber sitesinden çevrilmiştir.