Kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev yapan işçiler kamunun üvey evlatları olduklarını,  içlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin olduğunu söyleyerek memur kadrolarına geçiş yapmak istediklerini duyurdular.

Temizlik, çaycılık, garsonluk, aşçılık, bahçıvanlık, kalorifer ateşçiliği, bulaşık yıkama, çamaşır yıkama gibi amiri tarafından verilen işleri yaptıklarını söyleyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinin sayıları yaklaşık 110 bini buluyor.

Birçok kamu kurumunda temizlik, çaycılık ve buna benzer işler taşerondan kadroya geçirilen 4/D sürekli işçiler eliyle görülmektedir. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri, amir, müdür kadrosu değil de sadece bir defaya mahsus olmak üzere yapılacak kanun düzenlenmesiyle sınavsız eğitim durumlarına uygun GİH (Genel İdari Hizmetler) ve THS (Teknik Hizmetler Sınıfı) memur kadrolarına geçiş yapmayı talep ediyor.

Meclis'in seçim gündemi nedeniyle kapanmasına günler kalmışken uzun zamandır memur kadrolarına geçiş yapmak için mücadele eden binlerce Yardımcı Hizmetler Sınıfı personeli mağduriyetlerinin giderilmesi için birçok mecrada yetkililere sesleniyor.

KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor KİT taşeron işçileri, seçimden önce verilen sözlerin tutulmasını istiyor

Daha önce de sosyal medyada Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın'a, Vedat Bilgin'e ve 2018 seçim beyannamesinde yardımcı hizmetler sınıfı personellerine kadro sözü veren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye seslenerek kadro sözünün tutulmasını isteyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri bir kez daha Cumhurbaşkanına seslenmek için bir araya geldi. 

Memur kadrosuna geçmek isteyen Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri seçim öncesi bu mağduriyetin giderilmesi için düzenledikleri etkinlikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelleri yaşadıkları sorunları yazarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir çözüm bulmasını istedi.

Yaklaşık 110 bin yardımcı hizmet sınıfı personelinin mağduriyetinin seçim öncesi ya da ikinci bir torba yasayla çözüme kavuşturulması bekleniyor.