Meclisin açılmasına kısa bir süre kalmışken, çalışma koşullarında iyileştirme isteyen YHS (Yardımcı Hizmetler Sınıfı) personelleri, Yardımcı Hizmetler Sınıfı kalkmazsa istifa edeceklerini Kamu Aşçıları Platformu'nun sosyal medya hesabından duyurdu.

Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda! Staj ve çıraklık mağdurları, Milletvekili Sevda Kılıç ile 1 Mayısta meydanlarda!

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kalkmazsa istifa edecekler!

Kamu Aşçıları Platformu'ndan yapılan paylaşımda, "Memur Sen Konf ve Kamu Sen üyeleri olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfı kalkmazsa İSTİFA EDECEĞİMİZİ; ŞAYET BAŞKA SENDİKADA İSEK Memur Sen Konf ve Kamu Sen üyesi olacağımızı ifade etmek zorundayız." ifadelerine yer verildi.

YHS PERSONELİ STATÜ DEĞİŞİKLİĞİ İSTİYOR!

İçlerinde büro işlerini yapabilecek ön lisans, lisans ve yüksek lisans mezunu kişilerin de olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında Yardımcı Hizmetler Sınıfı'nda (YHS) görev alan personeller bir defaya mahsus statü değişikliği yapılmasını talep ediyor. YHS personelleri, tanımsız görevlendirilmenin sona ermesini ve kendilerine Genel İdari Ve Teknik Hizmetler Sınıflarına [GİH] Geçiş hakkı verilmesini talep ediyor.