Yargıtay 3. Ceza Dairesi, Türkiye İşçi Partisi'nden (TİP) milletvekili seçilen Can Atalay hakkında ihlal kararı veren Anayasa Mahkemesi üyeleri hakkında suç duyurusunda bulundu. Hukuk tarihinde ilk kez olan durumla ilgili AK Parti ve CHP'den açıklama geldi.

ÖZGÜR ÖZEL'DEN OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI ÇAĞRISI

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sosyal medya hesabından açıklama yaparak "Bugün saat 21.00'de Grubumuzu yargıdaki son gelişmeler üzerine olağanüstü kapalı toplantıya çağırdım. Yaşanan gelişmeler hafife alınamaz, görmezden gelinemez. Bu, anayasayı ihlal suçunun ötesinde anayasal düzene karşı kalkışma girişimidir. Derhal bastırılmalıdır." çağrısında bulundu.

Eski İYİ Partili Halaçoğlu yeni parti kuruyor! İsmi belli oldu Eski İYİ Partili Halaçoğlu yeni parti kuruyor! İsmi belli oldu

AK PARTİLİ YAZICI: "YAZIK ÇOK YAZIK"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Hayati Yazıcı ise yaptığı paylaşımda, "Öyle olaylar olur ki, analiz yapmak için, konuşsan da konuşmasan da sorun olur. Hiç ve asla olmaması gereken öylesi bir olay yaşıyoruz. Yazık, çok yazık. Devleti oluşturan erkler, sorun çözümler. Asla sorun üretmez, üretemez. Birbirini çelmeleyemez." ifadelerine yer verdi.