"Haberin İşçisi"
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5077 %0.02
44,0363 %0.08
4.099,55 % -0,14
3.657.497 %0.916
İşçi Haber Yaşam Balık nasıl saklanmalı? Sıcaklarda balık saklamanın püf noktaları

Balık nasıl saklanmalı? Sıcaklarda balık saklamanın püf noktaları

Eskişehirli balıkçı Oruç Akkol, sıcak hava koşullarında balık saklama yöntemlerini ve tüketim alışkanlıklarını anlatarak, evde balık saklamak için pratik ipuçları aktardı.

Okunma Süresi: 2 dk

Eskişehir'de balıkçılık yapan Oruç Akkol, sıcakların artmaya başladığı bu günlerde evde balık saklama yöntemleri ve tüketim alışkanlıkları hakkında konuştu. Balığın saklama şartlarına göre bozulma süresinin sekiz ay ila iki gün arasında değişiklik gösterdiğini söyleyen Akkol, "Evde balık normal buzdolabında bir gün veya iki gün normal muhafaza edebilir. Ondan sonra normal buzluğa girebilir, Derin dondurucularda ise altı ay ila sekiz ay arasında saklanabilir. Dondurucusu olmayanlar için balık en fazla iki-üç gün dayanabilir" dedi.

Balık Buzdolabında ve Derin Dondurucuda Ne Kadar Dayanır?

Hava sıcaklıklarının artış göstermesiyle beraber balıkların nasıl saklanacağı hakkında konuşan esnaf Akkol, "Evde balık normal buzdolabında bir gün veya iki gün normal muhafaza edebilir, ondan sonra derin dondurucuya girebilir. Derin dondurucularda altı ila sekiz aya kadar saklanabilir. Dondurucusu yoksa en fazla iki - üç gün. Eğer balık temizlemiş ise eti biraz daha çabuk bozulmaya başlar. Bütün bırakırsan biraz daha uzun ömürlü olur. Büyük balıklarda küçük balıklara göre bir tık daha uzun ömürlü olur" şeklinde aktardı.

Satışlarda en çok hangi balıkların ilgi gördüğü sorusuna Akkol, "En çok ufak balıklar ilgi görüyor. Hamsi ve istavrit başta tercih edilen balık türleri diyebiliriz, onlardan sonra çupra levrek geliyor. Ufak balıklar biraz daha hesaplı olduğu için tüketimi daha fazla oluyor. Ramazan'a özel satışta bir farklılık yok. İnsanların neyi tercih ediyorsa gene onu alıyor" şeklinde konuştu. 

Son olarak vatandaşlara seslenen Akkol şu ifadelere yer verdi, "İnsanlarımız balığı tüketsinler. Balık yazda kışta yenir. Tüketilmeyecek bir şey yok. Ağır bir yemek değildir, lezzetlidir. Her zaman taze balık bulunabilir. Balık tüketmek yaza ya da kışa bağlı bir şey değil 4 mevsim de tercih edilebilir."

Kaynak:İHA