"Haberin İşçisi"
İstanbul
Parçalı bulutlu
9°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
38,5063 %0.04
44,0381 %0.14
4.095,67 % -0,24
3.653.317 %0.826
İşçi Haber Yaşam İstanbul barajlarında son durum ne? İSKİ 11 Nisan 2025 verilerini paylaştı

İstanbul barajlarında son durum ne? İSKİ 11 Nisan 2025 verilerini paylaştı

İstanbul baraj doluluk oranları İstanbul'da başlayan yağışın ardından merak konusu oldu. İSKİ tarafından günlük doluluk oranı raporu yayınlandı. İstanbul'da sabah saatlerinde baraj doluluk oranları yüzde 80 seviyesinin üstünde seyrediyor. Peki, 11 Nisan İstanbul baraj doluluk oranı yüze kaç? Merak edenler için ayrıntıları haberimizde derledik. İşte 11 Nisan baraj doluluk oranı detayları...

Okunma Süresi: 1 dk

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), 11 Nisan 2025 itibarıyla kente su sağlayan barajlardaki doluluk oranlarını güncelledi. Kurumun verilerine göre, İstanbul genelinde barajların ortalama doluluk oranı %82.01 olarak ölçüldü.

İstanbul baraj doluluk oranı:11 Nisan 2025 Hangi barajda ne kadar su var?

İstanbul’un su ihtiyacını karşılayan barajlar arasında yer alan Ömerli, Darlık ve Terkos barajları, mevcut su miktarının büyük bir bölümünü oluşturmaktadır. Bu barajlar hem kapasiteleri hem de mevcut doluluk oranlarıyla dikkat çekmektedir. Özellikle Ömerli Barajı, hem toplam kapasitesi hem de güncel doluluk oranı açısından diğer barajlara kıyasla öne çıkmaktadır. Bu durum, İstanbul’un su temininde Ömerli Barajı’nın stratejik önemini artırmaktadır.

Öte yandan, Kazandere, Pabuçdere ve Istrancalar barajlarının doluluk oranlarının daha düşük seviyelerde seyrettiği görülmektedir. Bu barajlarda su seviyesi, mevsimsel yağışların yetersizliği veya bölgesel su tüketimindeki farklılıklar nedeniyle diğer barajlara kıyasla daha sınırlı kalmıştır. Bu barajların doluluk oranlarının düşük olması, özellikle kuraklık dönemlerinde su yönetimi açısından dikkatle izlenmesi gereken bir durum olarak öne çıkmaktadır.