"Haberin İşçisi"
İstanbul
Açık
32°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
40,4555 %0.1
47,6211 %0.14
4.406,41 % -1,16
4.772.879 %-0.949
İşçi Haber Yaşam Şırnak’ta ormanlara giriş yasaklandı!

Şırnak’ta ormanlara giriş yasaklandı!

Artan sıcaklıklar ve orman yangınları riski nedeniyle Şırnak’ta ormanlık alanlara girişler 1 Eylül 2025'e kadar yasaklandı. Yasak; mangal, semaver, dilek feneri ve hatta ormanda mola vermeyi bile kapsıyor.

Okunma Süresi: 2 dk

Türkiye genelinde etkisini artıran sıcak hava dalgası ve yükselen orman yangını riski nedeniyle Şırnak Valiliği, 22 Temmuz 2025 itibarıyla ormanlara giriş çıkışları yasakladı. Karar, 1 Eylül 2025 tarihine kadar geçerli olacak.

Şırnak’ta ormanlara girişler, 1 Eylül’e kadar yasaklandı

Valilik açıklamasına göre, sadece giriş çıkışlar değil; ormanlık alanlarda mangal, semaver, meşale, havai fişek, dilek feneri gibi yangın riski taşıyan her türlü ateşli etkinlik de yasaklandı. Ayrıca, orman kenarında araçla mola vermek veya piknik yapmak da yasaklar arasında.

Yasaklara rağmen, sokak hayvanlarını beslemek amacıyla ormanlara girmek isteyen vatandaşlara özel bir istisna getirildi. Bu kişilerin, ilgili ilçe güvenlik birimlerinden ve Orman İşletme Şefliklerinden izin almaları şart. Ancak bu kişiler de ateş yakma ya da piknik yapma gibi yasaklara uymak zorunda.

Valilik kararında, enerji hatları, çöp toplama alanları ve sanayi kuruluşlarına da sorumluluklar yüklendi. Orman sınırına yakın işletmelerin yangın riskine karşı koruyucu önlemler almaları ve iş makinelerini hazırda bulundurmaları istendi.

Alınan kararlara uymayan vatandaşlar için 6831 sayılı Orman Kanunu, Türk Ceza Kanunu ve Kabahatler Kanunu kapsamında adli ve idari işlem uygulanacak. Denetimler, orman muhafaza memurları ve genel kolluk kuvvetleri tarafından aralıksız sürdürülecek.

Vatandaşlar, orman yangınıyla ilgili tüm şüpheli durumları 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar edebilecek.

Şırnak Valiliği, alınan bu kararların tek amacının, orman varlığını korumak ve olası felaketlerin önüne geçmek olduğunu vurguladı. Açıklamada, “Yangınlara karşı topyekûn mücadele verilmeli, herkes üzerine düşeni yapmalıdır” çağrısı yapıldı.