Ahmet Ümit, Alman Arkeoloji Enstitüsü'nden üyelik beratı aldı. "Kayıp Tanrılar Ülkesi" isimli eserinin yansıttığı kültürel ve çarpıcı dille Almanya Türkiye arasındaki ilişkileri konu almıstır. 

Ahmet Ümit'e üyelik beratını, Almanya'nın İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht'in katılımıyla Almanya Arkeoloji Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Felix Pirson verdi. 

Ahmet Ümit kimdir?

Ahmet Ümit, 1 Eylül 1960 tarihinde Gaziantep'te doğan Türk yazar ve şairdir. Edebiyat kariyerine şiirle başlamış, daha sonra roman ve hikaye türlerinde eserler vermeye başlamıştır. Üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü'nde tamamlamıştır.

Ahmet Ümit'in eserleri genellikle polisiye ve tarihi unsurları içerir. Eserlerinde genellikle İstanbul'un tarihî, kültürel ve sosyal dokusuna vurgu yapar. Yazar, eserlerinde zaman zaman sosyal eleştiriler de sunar. Ahmet Ümit, eserleriyle Türk edebiyatına önemli katkılarda bulunmuş ve geniş bir okuyucu kitlesi kazanmış bir yazar olarak bilinir.

Dönüşüm: Çünkü insanın yaşamı, ya özgür olmaktır ya da hiç olmamaktır... Dönüşüm: Çünkü insanın yaşamı, ya özgür olmaktır ya da hiç olmamaktır...

Kayıp Tanrılar Ülkesi ne anlatmaktadır?

Ahmet Ümit'in 2021 yılında çıkan eseri "Kayıp Tanrılar Ülkesi" eseri, Türk ve güçlü bir emniyet müdürü ve Alman yardımcısının cinayetleri çözümlemeye çalıştığı aynı zamanda Tanrıların ülkesine gidebilmek için her şeyi göze alan ve geçmiş travmalarından kurtulamamış bir karakteri konu edinir.