Türk Lirası giderek değer kaybederken madeni ve kağıt paralarda değişikliğe gidileceği iddia ediliyor. İddialara göre 10 TL artık kağıt para değil, madeni para olarak hayatımızda yer alacak.

81 ilde altın için yeni uygulama! Kuyumcular artık almayacak 81 ilde altın için yeni uygulama! Kuyumcular artık almayacak

Cumhuriyet'in haberine göre Türk Lirası'nın değerkaybetmesi ve dövizdeki yükselişler madeni para maliyetlerine de yansıdı. Bu maliyet artışı, Merkez Bankası'nı harekete geçirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak Milletvekili Özkan Yalım, “Tedavülde bulunan bozuk paraların artık hiçbir hükmü kalmadı. Bir ekmeğin 4-5 liraya satıldığı ülkemizde 1.5-10 ve 25 kuruşların tedavülden kalkması gerekiyor. MB bu paraların tedavülden kalkması, yeni 500 ve 1000 liralık kâğıt banknotların basılması, 2.5 lira, 5 lira ve 10 liranın demir para olması için çalışmalar yapıyor. Paraların kalıplarının bile hazır olduğunu öne süren Yalım, “Cumhurbaşkanı Erdoğan yeni para basımının, enflasyonun arttığına ilişkin verileri güçlendirmesinden, seçim arifesinde aleyhine kullanılmasından korkuyor” dedi.