Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil' Şişli Belediyesi'nde işten çıkarılan işçilerden protesto! 'Kimseyi aşsız bırakmak doğru değil'

Çıraklık  ve  Staj Sigortası Mağdurları, Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan’ı ziyaret etti.
Samsun Staj ve Çıraklık Mağdurları Derneği Samsun İl Temsilcisi Kenan İşman başkanlığında oluşan bir heyet YRP Genel Merkez’de Fatih Erbakan ile görüşerek, staj ve çıraklık sigortasının emeklilikte sigorta başlangıcı sayılması için destek talebinde bulunarak staj dosyası sundu.

BABAM DA MESLEK LİSELERİNE ÖNEM VERİYORDU

Staj mağdurlarını samimi ve nazik bir şekilde karşılayan Erbakan, staj sorununun çözümü için parti olarak her türlü desteği vereceklerini söyleyerek, mağdurlara yeşil ışık yaktı. Refah Partisi Genel Başkanı rahmetli Necmettin Erbakan’ın meslek liselerine çok büyük önem verdiğini hatırlatan Fatih Erbakan, ”Babam meslek liselerine memleket meselesi olarak bakardı. Bu konuya çok önem verirdi. Elbette meslek liselerinin geliştirilmesi ve ara elaman açığını kapatılması için meslek ve çıraklık okullarında yapılan stajların emeklilikte sigorta başlangıcı sayılması meslek okullarına ilgiyi artıracaktır. Biz bunu geçtiğimiz günlerde Staj Sigortası Mağdurları Derneği Başkanımıza da iletmiştik. Parti olarak çırak ve stajyerlerin yanında olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

STAJ SORUNU GÜNDEMİMİZDE

EYT problemini ortadan kaldıracaklarına dair sözlerini yazılı bir belgeyle sunduklarını hatırlatan Erbakan şöyle devam etti: “EYT çözümü için noter tasdiki yapmıştık, biz Stajı da bu kapsamda değerlendiriyoruz. Türkiye’de mağdur olan her kesim için çözüm önerisi ve eylem planımız, kurduğumuz komisyonlarla bilim adamları ve uzman ekiplerimiz tarafından yapılmaktadır”
Staj mağdurları heyeti, desteklerinden dolayı Genel Başkan’a teşekkür ederek, Osmanlı tuğralı masa seti hediye etti.